Maatwerkreis China

Bezoek de hoogtepunten van China tijdens deze leuke , afwisselende reis die ook zeer geschikt is voor gezinnen! De reis start in de eeuwenoude hoofdstad Beijing waar u uiteraard de Muur bezoekt en de stad op de fiets verkent. Hierna reist u verder per moderne highspeed trein naar Xi’an, de stad van het wereldberoemde Terracotta Leger. De duizenden beelden zullen een onuitwisbare indruk achterlaten. De reis gaat verder per comfortabele nachttrein naar Chengdu waar u kennismaakt met de panda’s en de grootste stenen Boeddha ter wereld in L

China

17-daagse individuele rondreis China

Kijk hier voor een prijsindicatie en  bekijk de fotogalerij voor een mooie beeldimpressie van deze reis. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte voor uw reisgezelschap.

1

In de ochtend komt u aan op de luchthaven van Beijing. De gids wacht u op en brengt u naar uw centraal gelegen hotel . De middag is ter vrije besteding, u kunt uitrusten van de lange vlucht en wennen aan het tijdsverschil. Aan het eind van de middag haalt de gids u op voor een Pekingeend diner in een nabijgelegen hotel.

2

In de ochtend wordt u opgehaald door de Nederlandstalige gids voor een wandeling door de Hutongs, de oude wijken van Beijing. De gids woont al jaren in Beijing en kan u alles vertellen over het leven in deze hutongs, nu en in vroegere tijden. De middag is ter vrije besteding, u kunt op eigen gelegenheid de Verboden Stad bezoeken . ’s Avonds maakt u een leuke fietstocht door de mooi verlichte straten van Beijing.

3

De Grote Muur is een ‘must’ voor iedere China-reiziger, vandaag bezoekt u Mutianyu ten noordoosten van Beijing. De Muur slingert zich hier prachtig door de bergen ! Na een kort ritje per stoeltjeslift staat u op dit legendarische bouwwerk, naar beneden kunt u ook met de rodelbaan. Iets waar de meeste kinderen voor kiezen! U luncht in een restaurant nabij Mutianyu waarna u terug reist naar Beijing. De middag is ter vrije besteding.

4

De gids brengt u naar het station voor de reis per highspeed trein naar Xi’an. De aanleg van de hogesnelheidslijnen heeft in de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen en vandaag de dag overbrugt u de 1200 km in iets minder dan 6 uur. U reist in de comfortabele 1e klasse. Bij aankomst in Xi’an wacht de lokale gids u op en wordt u naar uw hotel gebracht.

5

Vandaag bezoekt u het Terracotta Leger.  Xi’an was de zetel van de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi. Deze keizer gaf opdracht tot de vervaardiging van het wereldberoemde terracotta leger dat na zijn dood zijn graf moest bewaken. 7000 Soldaten en paardenfiguren zijn blootgelegd en daarmee wordt het beschouwd als de belangrijkste archeologische vondst van de vorige eeuw. In de avond geniet u van een dumpling diner tijdens  de Tang Dynasty Show .

6

Na het ontbijt bezoekt u de Moslimwijk en maakt u een leuke fietstocht over de stadsmuren van Xi’an. In de avond wordt u naar het station gebracht en gaat u aan boord van de nachttrein naar Xi’an. U reist per softsleeper, een coupé voor 4 personen.

7

U komt rond het middaguur aan in Chengdu waar u wordt opgewacht door de gids en naar uw hotel wordt gebracht. De middag is ter vrije besteding.

8

Vandaag reist u naar Leshan voor een bezoek aan de grote boeddha. Dit reusachtige beeldhouwwerk van een zittende boeddha werd hier in de achtste eeuw uit de rotsen gehakt met het doel de schepen op het soms erg onstuimige water te beschermen tegen onheil. De bouw nam maar liefst 90 jaar in beslag en met een hoogte van 71 meter was de Grote Boeddha van Leshan tot in de twintigste eeuw het grootste standbeeld ter wereld. U maakt een korte boottocht over de rivier en bent in de gelegenheid om de boeddha te beklimmen. Aan het eind van de middag bent u weer terug in Chengdu.

9

Een grote wens van veel kinderen (en volwassenen..) gaat vandaag in vervulling: naar het panda onderzoekscentrum! Hier wordt het gedrag van panda’s onderzocht om te voorkomen dat de panda uitsterft. Het centrum ligt op een prachtige locatie tussen de bamboebossen, bamboe eten doen panda’s graag, sterker nog: ze zijn er dol op! In de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Guilin waar de gids u opwacht en naar uw hotel brengt.

10

Na een vroeg ontbijt wordt u naar de pier gebracht voor een boottocht over de Li rivier. De onregelmatig gevormde contouren van het indrukwekkende karstlandschap weerspiegelen schitterend in het water van de rivier, het lijkt wel een schilderij! De lunch wordt aan boord geserveerd en is inclusief de offerte. In Yangshuo stapt u van boord en wordt u naar uw guesthouse gebracht. De Giggling tree is een verbouwde boerenhoeve en is prachtig gelegen temidden van het karstgebergte op ongeveer 3 km. van Yangshuo.

11

Dag ter vrije besteding.Bij de receptie van de Giggling Tree kunt u fietsen huren voor een fietstocht door de prachtige omgeving. Ook zijn er vele leuke activiteiten te ondernemen zoals een Tai-Chi Les of een kookles. Of misschien wilt u liever relaxen op het terras en genieten van het uitzicht op de rijstvelden en het karstgebergte. De Giggling Tree beschikt over een klein zwembad.

12

Dag ter vrije besteding.

13

Dag ter vrije besteding.

14

U wordt opgehaald door de gids en naar het station van Gongcheng gebracht .Hier gaat u aan boord van de hogesnelheidstrein naar Guangzhou . Bij aankomst wordt u naar de pier gebracht en reist u per ferry naar Hongkong, hier wacht de gids u op en wordt u naar uw hotel gebracht.

15

Dag ter vrije besteding.

16

Dag ter vrije besteding.

17

Helaas is vandaag de laatste dag van uw reis aangebroken. U wordt naar de luchthaven gebracht waar u incheckt voor uw vlucht naar Amsterdam.

Bel mij terug

Wij kunnen u ook terugbellen om al uw vragen te beantwoorden. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur terug.

LOTUS TOURS

Wilt u meer informatie over deze of een andere reis ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon

+31 (0)35 – 5337781 Maandag t/m Vrijdag 09.00 -12.00 uur

E-mail

Aangesloten bij