Maatwerkreis Ethiopië

Ethiopië , een land met vele gezichten ! Geniet van de natuur in de Simien Mountains, ontdek de eeuwenoude cultuur in Lalibela en maak kennis met de stammen in het uiterste zuiden van het land.  Ook voor een reis met iets oudere kinderen is Ethiopië een goede keus. Groot wild ontbreekt maar een ontmoeting met de Gelada bavianen in de Simien Mountains of de nijlpaarden in één van de vele meren is een onvergetelijke ervaring! Ook voor vogelaars is dit een geweldige bestemming.

Ethiopië

15-daagse individuele rondreis
Route:  Addis Ababa-Bahir Dar-Simien Mountains-Gondar-Lalibela-Awash-Harar

Tijdens deze afwisselende reis bezoekt u de hoogtepunten in het noorden van Ethiopië: de kerken van Lalibela, de kastelen van Gondar , de kloosters op eilandjes in het Tana Meer en de indrukwekkende Simien Mountains. Daarnaast bezoekt u ook het exotische Harar en het mooie Awash National Park . Een mooie  reis die we graag voor uw gezin of reisgezelschap op maat maken.

Kijk hier voor een prijsindicatie en hier voor een mooie beeldimpressie van Ethiopië !

 

 

1

Vertrek van uw vlucht naar Addis Ababa .Bij aankomst wordt u opgewacht door de chauffeur en naar uw hotel gebracht.

2

Na het ontbijt wordt u opgehaald door de chauffeur en rijdt u naar Debre Markos. De drukte van Addis Abeba verlaat u bij de Entoto Hills, de plek waar Addis Abeba ruim honderd jaar geleden is gesticht. Na een mooi uitzicht over de immense stad rijdt u de stilte en het lieflijke landschap in van de Amhara regio. Verkeer komt we op dit traject bijna niet tegen, wel veel lopende mensen en hun vee. U passeert de spectaculaire kloof van de Blauwe Nijl en overnacht in een hotel in Debre Markos.

3

Vandaag rijdt u verder naar Bahir Dar, deze stad is gelegen aan de oevers van het Tana Meer. Na aankomst maakt u een boottocht over het meer en bezoekt de verschillende kerken en kloosters gelegen op eilandjes in het meer.

4

’s Morgens maakt u een wandeling naar een mooi uitzichtpunt over de watervallen van de Blauwe Nijl. De wandeling en het uitzicht zijn leuk, maar de hoeveelheid water in de watervallen is wel sterk verminderd sinds er een waterkrachtcentrale is gebouwd. Hierna reist u verder naar de Simien Mountains en overnacht u in de Befeker Lodge.

5

In de ochtend maakt u een mooie wandeling door de Simien Mountains waar u, met wat geluk, kennis kunt maken met de grote troepen Gelada Bavianen die alleen voorkomen in Ethiopië. In de middag rijdt u naar Gondar.

6

Vandaag bezoekt u het kasteel van Gondar en de baden van Fassilides. Ook bezoekt u de Debre Birhan Silassi Church.

7

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar Lalibela. Onderweg bezoekt u Awramba.

8

Zeer terecht staat deze Lalibela op de Werelderfgoedlijst van Unesco.Lalibela bestaat uit een verzameling kerken die allen uit de rotsen zijn gehouwen. De kerken stammen uit de 12e en 13e eeuw en zijn gebouwd tijdens de heerschappij van koning Lalibela.

Vandaag bezoekt u deze indrukwekkende bouwwerken en zult onder de indruk zijn van de
serene sfeer die in deze plaats heerst.

9

Na een bezoek aan het Lalibela Museum reist u verder naar Woldia waar u overnacht.

10

Vandaag is een lange reisdag (460 km.) naar Awash National Park. De onlangs aangelegde asfaltweg zorgt voor een redelijk comfortabele rit door een prachtige omgeving. U rijdt
door Serdo, Yangudi Rassa en Aledeghi parken. Bij aankomst in het park neemt u uw intrek in de Awash Falls Lodge.

11

Na een vroege start rijdt u naar de Filwoha Hot Springs. Dit is een redelijk lange rit over onverharde wegen maar zeker de moeite waard. Vroeg in de ochtend zijn de dieren het meest actief. Bij de Hot Springs heeft u grote kans op een ontmoeting met de Afar stam.

Deze nomaden overnachten regelmatig in de buurt van Filwoha. Op de omringende kliffen wonen grote groepen bavianen die met regelmaat tevoorschijn komen. De middag is ter vrije besteding, u kunt een wandeling maken in de omgeving van de lodge (er is een wandelpad langs de rivier) of gewoon genieten van het mooie uitzicht vanaf uw balkon.

12

In de ochtend vertrekt u uit Awash en rijdt u naar Harar. ’s Avonds ziet u hoe de bekende hyena man zijn hyena’s voedt met grote stukken vlees.

13

ontdekt vandaag het historische stadje Harar. U bezoekt de 17e eeuw Jami moskee, het 16de eeuwse graf van Emir Nur, het Rimbaud huis waar waarschijnlijk deze beroemde Franse dichter heeft gewoond toen hij naar Harar kwam als een handelaar, het huis van Ras Makonnen waar de laatste grote keizer Haile Selassie zijn kinderjaren doorbracht, de 19e eeuw Medhane Alem kerk, het Harar museum en een authentiek Harari huis.

Op de markt kunt u kleurrijk handwerk kopen.

14

Vanuit Harar wordt u naar het vliegveld van Dure Dawa gebracht en vliegt u terug naar Addis Abeba. Bij aankomst in Addis wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

15

Uw laatste dag in Ethiopië is aangebroken, u kunt uw bagage vandaag bij de receptie of in het kantoor van onze agent onderbrengen. Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een stadstour door Addis en bezoekt u de Mercato en het National Museum. In de avond wordt u naar Bole Airport gebracht voor uw vlucht naar huis.

Alle vervoer in Ethiopië is per comfortabele 4-wheel drive inclusief Engelstalige chauffeur.

Bel mij terug

Wij kunnen u ook terugbellen om al uw vragen te beantwoorden. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur terug.

LOTUS TOURS

Wilt u meer informatie over deze of een andere reis ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon

+31 (0)35 – 5337781 Maandag t/m Vrijdag 09.00 -12.00 uur

E-mail

Aangesloten bij