Maatwerkreis door het prachtige Uganda

Uganda , het land van de gorilla’s , uitgestrekte regenwouden en een prachtige natuur!
In vergelijking mer de omringende landen zoals Kenia en Tanzania wordt Uganda nog niet veel bezocht naar dit is geheel onterecht. Het land heeft alles te bieden voor een onvergetelijke reis en bovenal; het is een veilige bestemming.

Uganda

Tijdens deze 13-daagse reis maakt u kennis met de overweldigende natuur van Uganda maar u ontmoet ook de lokale bevolking en krijgt zo een goed beeld van het dagelijkse leven in dit land. Ook voor wat oudere kinderen is dit een erg leuke bestemming, een ontmoeting met een gorilla maak je niet dagelijks mee en is een onvergetelijke ervaring! Kijk hier voor een prijsindicatie voor deze mooie reis!

 

1

Laat in de avond komt u aan op Entebbe airport.  U wordt opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw hotel  in Kampala gebracht.
Hotel: Cassia Hotel (medium) Speke Hotel Munyonyo (Luxury) (B)

2

De eerste dag in Uganda.. Na een heerlijk ontbijt haalt de gids u op en bezoekt u de  Bahai Tempel en het paleis van Namasoole, beiden gelegen buiten Kampala. De Bahai tempel is een belangrijke plaats voor de volgelingen van het Bahai geloof. Wereldwijd zijn er maar 6 Bahai tempels. Het paleis van Namasoole is momenteel een museum over de geschiedenis van Uganda, u kunt hier genieten van voorstellingen en u hoort levendige verhalen over de roerige geschiedenis.

3

Vandaag vertrekt u per 4-wheeldrive richting Ziwa Rihno Sanctuary. Hier gaat u te voet op zoek naar neushoorns , het is het enige park in Uganda waar dit mogelijk is . Vanavond overnacht u in Boomu homestead , hier verblijft u in een traditioneel dorp en maakt u kennis met het echte leven in Uganda. Door uw verblijf draagt u bij aan de ontwikkeling van de lokale gemeenschap.

Hotel: Boomu homestead (B/L/D)

4

In de ochtend maakt u met een lokale gids een wandeling door de omgeving . U neemt een kijkje in de groentetuin en haalt hier zelf de ingrediënten voor de maaltijd die u met hulp van de lokale bevolking, samenstelt in een keuken van één van de inwoners. Hierna rijdt u verder naar Murchison Falls.
Hotel:Murchison River Lodge (medium) Paara Lodge (luxury) (B/L/D)

5

Vanochtend maakt u een gamedrive door het National Park. De kans op het spotten van olifanten, buffels en leeuwen is groot! Na de lunch in de lodge maakt u in de middag een mooie boottocht over de Victoria Nijl . Aan de voet van de watervallen ziet u nijlpaarden en krokodillen . De kleurenpracht van de overal aanwezige vogels zal u ook zeker verrassen!

6

Na het ontbijt rijdt u naar de top van de waterval waar u een mooie wandeling maakt door de natuur. Hierna rijdt u naar Hoima Town waar u het paleis bezoekt.
Hotel: Hoima Cultural Lodge (B/L/D)

7

Het westen van Uganda staat bekend vanwege zijn thee, vanochtend rijdt u naar Fort Portal en onderweg bezoekt u een theeplantage. Hier maakt u kennis met de productie van thee, van vers blaadje tot de thee die u in uw theezakje vindt.
Hotels: Chimpanzee Guesthouse (medium) Crystal Lodge (luxury) (B/L/D)

8

Vroeg in de ochted rijdt u naar Kibale Forest waar u op zoek gaat naar de chimpansees die hier wonen. Houdt u rekening met een trekking van ongeveer 3 uur ! Een ontmoeting met deze bijzondere dieren in hun natuurlijke omgeving is een ervaring die u niet snel zult vergeten en waar u nog lang over na zult praten. Na de lunch is er nog de mogelijkheid om een wandeling te maken door het Bogodi moeras, hier ziet u vele verschillende vogels.

9

Queen Elizabeth is het tweede grootste savanne park in Uganda, vandaag gaat u dit bekijken. Onderweg bezoekt u de womenassociation waar u kunt zien hoe rieten manden worden gemaakt. Na aankomst in de lodge maakt u een avondcruise op het Kazinga kanaal .
Hotel: Engiri game lodge (medium) Mweya safari lodge (luxury) (B/L/D)

10

Vandaag staat een gamedrive op het programma. Vroeg in de ochtend zijn de dieren het meest actief dus een vroege start. U rijdt door de Ishasha sector , onderdeel van de Riftvallei. heel bijzonder en beroemd zijn hier de boomklimmende leeuwen, echt uniek om te zien! Na de lunch rijdt u verder naar Bwindi Forest national Park.
Hotel: Silverback Lodge (medium) Buhoma Haven Lodge (luxury) (B/L/D)

11

Na een briefing van de gids met allerlei tips en adviezen  gaat u op zoek naar de gorilla’s. Neem regenjassen en voldoende water mee en zorg voor goede stevige schoenen! De gids neemt u mee de jungle in en na enkele uren lopen heeft u een unieke ontmoeting met deze machtige mensapen. Dit is een onvergetelijke belevenis en wellicht één van de meest indrukwekkende natuurbelevenissen ter wereld. U krijgt ruim de tijd om de dieren te observeren en na terugkomst in de lodge kunt u met een drankje nog heerlijk nagenieten! (B/L/D)

12

U rijdt terug naar Kampala, onderweg passeert u de evenaar waar u foto’s kunt maken en een leuk experiment met water kunt doen (welke kant draait het op??) . Na aankomst checkt u in bij uw hotel voor de laatste overnachting. (B)
Hotel: Cassia Hotel (medium) Speke Hotel Munyonyo (Luxury)

13

Vandaag heeft u tijd om de laatste inkopen te doen en nog even te proeven van de Afrikaanse sfeer. In de avond  wordt u naar de  luchthaven gebracht voor uw vlucht naar huis.

Bel mij terug

Wij kunnen u ook terugbellen om al uw vragen te beantwoorden. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur terug.

LOTUS TOURS

Wilt u meer informatie over deze of een andere reis ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon

+31 (0)35 – 5337781 Maandag t/m Vrijdag 09.00 -12.00 uur

E-mail

Aangesloten bij