Maatwerkreis Vietnam

Vietnam, een bijzonder afwisselend land wat nog niet ontdekt is door het massatoerisme.
Hier vindt u uitgestrekte rijstvelden, bijzondere bergstammen, een prachtige natuur en een bewogen geschiedenis.
Deze voorbeeldreis is een mooie kennismaking, in 15 dagen ziet u de highlights van Vietnam die een onuitwisbare indruk zullen achterlaten.

Vietnam

Tijdens deze mooie reis van noord naar zuid ziet u de hoogtepunten van Vietnam. De bergstammen bij Sapa  in het noorden , de betoverende Halong Bay, de bedrijvige Mekong Delta en het pittoreske Hoi An maar ook de bruisende steden Saigon en Hanoi.
Deze reis is uit te breiden/ te verlengen met een strandverblijf in bijvoorbeeld Mui Ne of op het eiland Phu Quoc. Informeer bij ons naar de mogelijkheden!

Kijk hier voor een prijsindicatie en hier voor een mooie beeldimpressie van deze reis.

1

Aankomst Hanoi , de gids wacht op het vliegveld Noi Bai bij Hanoi en vergezelt u naar het hotel. De rest van de dag kunt u gebruiken om de stad te verkennen.

2

Na het ontbijt vertrekt u voor de stadstour door Hanoi. Eerst rijden we door de Franse wijk, waar u kunt zien waarom Hanoi ook wel het Parijs van het Oosten werd genoemd. Dan door naar het Mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op maandag, woensdag en de maand november), de eerste president van het verenigde Vietnam na de oorlog en vereerd als de ‘vader des vaderlands’.

We bezichtigen het paleis, de tuinen en zijn huis op palen. De een-zuilige pagode (Quan Thanh), gebouwd in 1049 door Keizer Ly Thai Tong is de volgende stop. De ‘Temple of Literature’ is het culturele centrum van Hanoi. In de middag brengen we nog een bezoek aan het Etnologisch Museum, waar u de oorsprong kan zien van de 54 verschillende etnische volkeren van Vietnam. Even tijd voor wat ontspanning tijdens het ritje per fietstaxi door het oude Hanoi. In de avond nodigen we u uit voor de show van ‘waterpoppen,’ een unieke Vietnamese kunstvorm. Na afloop volgt de transfer naar het station van Hanoi voor de reis met de nachttrein naar Lao Cai.

3

In de ochtend komt u aan in Lao Cai, gevolgd door de transfer naar Sapa. Aankomst in het hotel met vervolgens een smakelijk ontbijt. Er wordt beweerd dat Sapa de stad is met vier seizoenen op een dag, maar meestal hangt er een dunne nevel, die zorgt voor een mysterieuze sfeer. Na de lunch in een lokaal restaurant gaan we op excursie naar Cat Cat en Sin Chai, de streek van de Black Mong.

We genieten van het prachtige landschap van rijstvelden en bergen. De rest van de middag kunt u zelf nog Sapa gaan verkennen.

4

Ontbijt in het hotel. U krijgt vanochtend de kans om een aantal dorpjes te bezoeken van verschillende etnische bergstammen. Eerst rijden we door de schilderachtige Muong Hoa vallei met zijn groene terras rijstvelden tegen de heuvels. Kabbelende beekjes en watervallen en wat een pure, zuivere lucht. We stoppen in Lao Chai , een dorpje van de Hmong, die de eerste bewoners waren van deze omgeving. We wandelen door het dorp en via de rijstvelden loopt u naar Ta Van, waar de Giay wonen. Beleef de verscheidenheid aan bergvolkeren en hun traditionele manier van leven. In de middag reist u per express-bus terug naar Hanoi waar u rond 21:00 aankomt.

5

Na het ontbijt wordt u opgehaald door de cheuffeur en rijdt u naar Halong Bay waar u aan boord gaat van een traditionele jonk . U vaart vandaag door het prachtige surrealistische landschap en zult genieten van de grillige kartbergen in het spiegelende water van de baai. Vanavond overnacht u op de jonk.

6

In de ochtend kunt u nog genieten van Halong Bay waarna u verder reist naar Ninhbinh. Hier bezoekt u Keo Village en de pagode en maakt u een korte boottocht.

7

In de ochtend bezoekt u Hoa Lu , waar u de tempels van King Dinh en King Le kunt ontdekken. Hierna maakt u een boottocht over de Ngo Dong rivier langs de  leisteen bergen  van Thung Nang. In de avond wordt u naar het station gebracht en reist u per nachttrein naar Hue.

8

Na een vroege aankomst gaat u eerst ontbijten in uw hotel (exclusief) waarna  u de Citadel bezoekt , voor dit bouwwerk heeft de Verboden Stad in Beijing model gestaan. Ook neemt u een kijkje op de markt , de middag is ter vrije besteding.

9

Na het ontbijt scheept u in voor een korte cruise over de Perfume River. U bezoekt de Dinh markt en de Thien Mu pagode , één van de oudste pagodes van Vietnam. Na de cruise gaat u lunchen bij een gexin thuis waar u geniet van de lokale gerechten. Na de lunch wordt u naar Hoi An gebracht , de rit gaat over de Hai Van pas met schitteren de uitzichten over de bergen en de zee.

10

Dag ter vrije besteding, het is eventueel mogelijk om een fietstocht te maken.

 

11

U wordt naar de luchthaven van Danang gebracht voor de vlucht naar Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon . Na aankomst transfer naar uw hotel.

 

12

Na het ontbijt vertrekt naar de tunnels van Cu Chi, op ruim 30 kilometer noordwest van de stad. De rit met de touringcar duurt twee uur. Cu Chi is beroemd vanwege het 250 km lange netwerk van ondergrondse tunnels dat in de jaren zestig door de strijders van de communistische Vietcong is aangelegd om zich te verbergen voor de Amerikanen. U wordt op deskundige wijze ondergronds rondgeleid.. Hierna rijden we terug naar Saigon. De middag is aan uzelf om bijvoorbeeld te gaan shoppen, wat hier uitstekend kan.

13

In de ochtend reist u naar de werf van Ninh Kieu in de Mekong delta voor een bezoek per boot aan de Cai Rang drijvende markt. Tijdens de boottocht krijgt u een mooi beeld van de dagelijkse gang van zaken in dit levendige gebied. Vanavond overnacht u in Cantho.

14

Ook vandaag heeft u nog voldoende gelegenheid om rond te kijken in de Mekong Delta voordat u terug reist naar Saigon voor de laatste overnachting.

15

U wordt door de gids naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar huis.

Bel mij terug

Wij kunnen u ook terugbellen om al uw vragen te beantwoorden. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur terug.

LOTUS TOURS

Wilt u meer informatie over deze of een andere reis ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon

+31 (0)35 – 5337781 Maandag t/m Vrijdag 09.00 -12.00 uur

E-mail

Aangesloten bij