Familie Mooren China juli 2018 20-09-2018

Beste Liliane en Marjolein,

We zijn inmiddels alweer twee weken thuis van onze fantastische reis door China. Het was een hele mooie ervaring.  We hebben zoveel gezien en meegemaakt. Ondanks de warmte hebben we toch bijna alles gedaan. Alleen het fietsen op de muur in Xi An hebben we niet gedaan op aanraden van de gids.  Het was daar toen 40 graden en geen schaduw. We zijn wel naar de oude stad geweest en hebben een stukje over de oude stadsmuur gewandeld.  Oh ja ik had van te voren mijn twijfels over de moslimwijk, maar we zaten er zo dicht bij en zijn daar op eigen gelegenheid naar toegegaan en hadden dit zeker niet willen missen.  Guillin was prachtig, wat een mooie natuur, de gids heeft ons nog een rondleiding gegeven door een grot. Alles was heel goed geregeld. De tijden klopten altijd en steeds weer werden we netjes opgewacht.

Alleen  op het treinstation van Xi An was het wel even zoeken naar de desbetreffende balie en omdat er niemand engels sprak werden we nogal eens de verkeerde kant opgestuurd. Maar  ineens zagen we daar toch iemand met een bordje met onze naam. Ook de tussenlanding in Helsinki was heel goed te doen. (bedankt voor het aanbieden van deze mogelijkheid)

Wat was het leuk om naar het kindertehuis te gaan in Shenzhen. We werden heel hartelijk ontvangen. We kregen een rondleiding door het oude kindertehuis en mochten alles vragen, Baowei haar dossier inzien en overal foto s van nemen. Ook was er een verzorgster  gekomen , die inmiddels al met pensioen is, zij kon zich Baowei nog goed herinneren en was zo blij dat we op bezoek kwamen.Deze dame ging met ons mee in het taxibusje en zo gingen we naar het nieuwe social welfare instituut. Dit gebouw staat er nu een jaar. Ook daar kregen we weer een rondleiding en we hebben contact gehad met kindertjes van verschillende leeftijden. Aan het einde van de ochtend kregen we nog een lunch en gingen we met een heel speciaal gevoel weer terug naar het hotel.( de rode envelopjes met geld wilden ze echt niet aannemen.) Wel kregen Xiu en Baowei  ieder een envelopje mee naar huis.

Vicky , onze gids in Shenzhen was geweldig !!!

Wij willen jullie  heel hartelijk bedanken voor de goede organisatie.

Groeten van Rene, Bernadet , Xiu en Baowei Mooren

Bel mij terug

Wij kunnen u ook terugbellen om al uw vragen te beantwoorden. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur terug.

LOTUS TOURS

Wilt u meer informatie over deze of een andere reis ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon

E-mail

Aangesloten bij