Familie Rentes Taiwan mei 2018 12-06-2018

Beste Liliane en Marjolein,

We zijn 20 mei jl. teruggekomen van een fantastische en indrukwekkende reis door Taiwan en willen jullie nog even verslag uitbrengen van onze belevenissen.

Fijn was ons contact met Emily. Wat is zij toch hartelijk en zorgzaam. Al onze kleine probleempjes onderweg heeft ze voor ons opgelost. Bovendien vroeg ze regelmatig via de WhatsApp hoe het met ons ging en heeft ze ons nog in ons hotel bezocht. Echt fijn om iemand af en toe om raad te kunnen vragen!

Het zelf huren van een busje is ons prima bevallen. We moesten alleen de GPS laten invoeren door lokale mensen, aangezien dit in het Chinees moest. Ook voor het vinden van de locaties hadden we al snel een truc bedacht: elk adres had een nummer en dat konden we wel lezen. 2 hotels hadden hetzelfde nummer en daarvan leerden we 1 karakter, zodat we ook dit verschil konden zien. Gelukkig sprak de GPS perfect Engels en konden we alle bestemmingen zo prima vinden. Onderweg konden we stoppen waar we wilden en ook waren we niet gebonden aan tijden. Echt heerlijk! De hotels hebben we laten invoeren bij de verhuurder en de overige bestemmingen hebben ze voor ons bij de receptie van het hotel in Taichung gedaan. De mensen in Taiwan zijn toch zo behulpzaam.

In Taipei hebben we het meeste met de metro gedaan en dan is een Easycard voor elk persoon toch wel erg makkelijk. Maar we hebben ook in de trein gereden en zelfs een retourtje per HSL naar Taichung. De kinderen vonden het prachtig.

De hotels waren stuk voor stuk prima. Een paar kleine puntjes, maar die werden gelukkig snel verholpen:

  • In het Golden China Hotel in Taipei waren de bedden erg hard (leek wel van beton), maar met hulp van Emily hebben we oplegmatrasjes gekregen, waardoor we heerlijk konden slapen.
  • In Sun Moon Lake werd ons het beloofde/gereserveerde diner niet verstrekt, maar Emily heeft dit fantastisch opgelost door ons twee vervangende diners aan te bieden in prima restaurants.
  • In Hualien sprak de gastvrouw in de Bed en Breakfast alleen maar Chinees, maar daar logeerde gelukkig een van oorsprong Chinese gast uit Canada, die alles prima voor ons kon vertalen. Desondanks zouden we hier zo naar terug gaan, want wat was de gastvrouw aardig en behulpzaam. Ze deed echt alles om het ons naar onze zin te maken. Bovendien stond deze Bed en Breakfast op een prima locatie en was alles goed bereikbaar. Onze dochter mailt inmiddels met de dochter van deze gastvrouw in gebrekkig Engels. Kortom we hebben vrienden gemaakt!

Nu moeten we weer omschakelen naar ons leven hier in Nederland…Bedankt voor al jullie hulp bij samenstellen van deze reis. Het is echt een top-rootsreis geworden, mede door jullie hulp en advies!

Hartelijke groet,
Familie K. Rentes

Bel mij terug

Wij kunnen u ook terugbellen om al uw vragen te beantwoorden. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur terug.

LOTUS TOURS

Wilt u meer informatie over deze of een andere reis ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon

+31 (0)35 – 5337781 Maandag t/m Vrijdag 09.00 -17.00

E-mail

Aangesloten bij