Familie Raaijen-van der Wel China mei 2018 05-06-2018

Van familie van der Wel kregen we een uitgebreide e-mail (waarvoor dank!) waarvan hier enkele quotes: Dag Liliane, Vorige week was ik erg moe van de China reis en deze week heb ik een verkoudheid waarvan ik herstellende ben. Vandaar dat ik pas zo laat reageer. . 

“Als je er bent, dan besef je pas hoe groot het land en de steden daar in China zijn. Luzhou heeft 5 miljoen inwoners en het ‘bergdorpje’ Changing 1 miljoen. Het kindertehuis blijkt in 2005 nog een verbouwing te hebben ondergaan, waardoor de kinderen nog even bij de leidsters hebben gewoond. Maar ik zie het al in mijn eigen omgeving, hoe snel situaties kunnen veranderen. Daar gaat het helemaal snel. We hebben op het plein (groen gebied waar veel mensen samenkomen en dingen vieren in het centrum van Changing) nog een ‘folder’ van onze dochter  kunnen neerhangen en ook de plaatselijke politie wilde deze wel opnemen in hun digitale platform van politiestations in de provincie Hunan (!). Of er wat uitkomt is het tweede, maar ik zal het gezicht van mijn dochter die tweede dag niet meer vergeten. Zo ontspannen. Ze genoot van haar stad.

En we hebben daarna in de hoofdstad Changsha ook nog onze gids van 2005 ontmoet. Hij kreeg van ons een brief die ik hem destijds had gestuurd, maar nooit is aangekomen.. We hadden helaas nauwelijks meer foto’s over (alle boekjes waren inmiddels al weggeven). Normaal gesproken hadden we eerst de hoofdstad aangedaan alvorens de reis naar het kindertehuis, maar doordat we vanuit Guilin kwamen was het net andersom gegaan. Maar toch fijn dat we hem gezien en gesproken hebben en Qiu Yan met hem nog op de foto staat. Twee boekjes per kindertehuis bleek eigenlijk nog te weinig. Met drie hadden we nog meer mensen gelukkig kunnen maken. Wat verdere reiservsringen betreft:

In the Giggling Tree vonden we de locatie en omgeving geweldig. Wel jammer dat er zoveel nieuwe hoogbouw verschijnt, maar in de binnentuin zie je daar niets van. De mensen daar spraken goed engels. We konden fietsen huren en gingen ‘bambooraften’, en hebben genoten van de lieve mensen, het lekkere eten, appeltaart en gezonde, lekkere en mooie opgemaakte fruitschalen (een aanrader). Zo ook, Wenjun Mansion in Chengdu!!. Wat een prachtige lieve traditionele omgeving om te zijn. De mensen achter de balie spraken er engels. De geweldig mooie parken omheen, waar je direct vanuit de hotel naar toe liep waren ook fantastisch en de binnentuin, waar er een parasol over je heen werd gezet mocht het toevallig regenen. Het oude China. Wat hebben we daarvan genoten. Het uitzicht en de kamers die prima verzorgd tot in de puntjes. Ook heel erg fijn dat we er aan het begin van onze reis waren, na het bezoek aan Luzhou en ook aan het eind van onze reis door China weer terugkwamen. Voelde heel vertrouwd en we spraken er ook andere nl reizigers met chinese kinderen (!). De chauffeurs die ons vaker reden naar hotels waren erg vriendelijk en zwaaiden ons zelfs uit!

China. Een land om nooit meer te vergeten. Over 4 jaar, als de kinderen rond de 18 zijn, hebben we afgesproken weer terug te gaan en natuurlijk tussentijds, mocht daar aanleiding toe zijn. Lilian, ondanks de mindere kanten waar we uiteindelijk gewoon mee gedealed hebben, bedankt voor deze onvergetelijke ervaringen! “

 

Groetjes van Sandra, ook namens Peter en de kinderen (familie Raaijen/van der Wel)   

 

 

 

Bel mij terug

Wij kunnen u ook terugbellen om al uw vragen te beantwoorden. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur terug.

LOTUS TOURS

Wilt u meer informatie over deze of een andere reis ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon

+31 (0)35 – 5337781 Maandag t/m Vrijdag 09.00 -17.00

E-mail

Aangesloten bij