Familie van Erdelen China april 2018 18-05-2018

Dear Lotus ladies,

Wij kunnen terugkijken op drie heel bijzondere, mooie weken in China.
Gekenmerkt door het woord ‘contrastrijk’. Van futuristische hoogbouw en armetierige steegjes, van zweten in Shanghai tot kleumen op de berg in Huangshan. Van manden op straat met gedroogde..ja wat eigenlijk… en etalages van Gucci.Van Bullfrogbraadpan en rijstwatersnotjessoep tot Mandarin Fish en Peking Duck. Van prachtige musea (Shanghai en Suzhou) tot Karaokecabines.
Wij hebben genoten. Van alles. (behalve de wc’s. Maar dan ga je gewoon even naar het Waldorf Astoria )
Compliment voor de organistatie van een en ander. De hotels die jullie gearrangeerd hadden waren allen gunstig gelegen en over het algemeen prettig comfortabel. Met name SSAW Shanghai beviel heel goed, ingesteld op reizigers: wasmachineruimte, ontbijtpakketjes om mee te nemen, ruimhartig waterflesjesbeleid. Men sprak er goed engels. Suzhou Garden hotel prima, wel een kamer doordrenkt van rooklucht, maar als oudrokers namen we het voor lief. Vlakbij Lingering Garden en temple.
Tunxi: prima hotel met heerlijk restaurant. (Al moet je hard werken om je prakkie te bekomen want niemand spreekt een woord engels en er is geen engelse menukaart, geestige onbegrijpelijke telefoonvertaalapp communicatie ) Hotel op Yellow Mountain: overal was het koud en ongezellig. Komt ook door de ruime hoge bouw denk ik. En we troffen het niet met het weer. Pluspunt: ipv badjassen troffen we dikke warme oranje jassen aan op de kamer ! En ook hier een goed restaurant.
Beijing Novotel: goed. Ervaar je een beetje als terugkomst in de westerse wereld.
De gidsen die ons begeleid hebben waren allemaal prima. Op tijd aanwezig, goed engels, aardige mensen, leuk mee gepraat, veel van geleerd.

Het is na drie weken prettig om weer thuis te zijn, maar alledrie weten zeker nog eens naar China terug te gaan want we zijn nog lang niet klaar met dat mooie bijzondere land !

Met vriendelijke groet,
Annette van Erdelen

Bel mij terug

Wij kunnen u ook terugbellen om al uw vragen te beantwoorden. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur terug.

LOTUS TOURS

Wilt u meer informatie over deze of een andere reis ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon

+31 (0)35 – 5337781 Maandag t/m Vrijdag 09.00 -17.00

E-mail

Aangesloten bij