VISA, GEZONDHEID EN MEER

Praktische zaken

Paspoort/visum
Het visum kunt u bij de grens van Cambodja verkrijgen. U heeft alleen een paspoort (tot 6 maanden na vertrek geldig) en twee pasfoto’s nodig, de formulieren voor de aanvraag krijgt u bij aankomst of tijdens de vlucht naar Siem Reap of Phnom Penh. De kosten zijn ongeveer USD 30 (dit bedrag kan wijzigen zonder voorafgaande mededeling).  Als u per boot Cambodja binnenkomt ontvangt u deze papieren op de boot. De procedure verloopt soepel en meestal heeft u binnen een half uur het visum in uw paspoort.

Geldzaken
De lokale munt is de Riel. 1000 Riel is op dit moment (november 2015) ongeveer € 0,23 waard. Over het algemeen wordt in Amerikaanse dollars gerekend en betaald, alleen kleine bedragen en  wisselgeld is in Riel. Creditcards worden alleen in de wat grotere hotels en duurdere restaurants  geaccepteerd. U kunt praktisch overal pinnen met uw bankpas, op enkele afgelegen plekken na. Neemt u dus uw pinpas mee en zorg ervoor dat deze gedeblokkeerd wordt voor gebruik buiten Europa! Dit kunt u meestal online regelen bij uw bank. Euro’s en dollars kunnen ook bij de banken worden gewisseld.

Taal
De officiële taal is Khmer. Met Frans en Engels kunt u, zeker in de wat meer toeristische plaatsen redelijk goed terecht.

Gewoontes en gebruiken
Cambodjanen zijn vriendelijke en bescheiden mensen, u wordt meestal met een glimlach onthaald. Goede manieren zijn, ondanks de armoede in het land, wel erg belangrijk. Te bloot gekleed rondlopen wordt zeker niet gewaardeerd (met name bij heiligdommen zoals Angkor) en ook op onbeleefd op of luidruchtig gedrag wordt neergekeken. Er zal niet snel iets van worden gezegd maar houdt u hier zeker rekening mee!
Afdingen is in Cambodja niet altijd gebruikelijk. U kunt het uiteraard proberen maar de prijzen zijn al laag en bedenk wel dat wat die vijftig cent die u wellicht bespaart voor de verkoper een maaltijd voor zijn gezin kan zijn. Als u een bod gedaan heeft en de verkoper gaat ermee akkoord, dan moet u het ook echt kopen. Het is beledigend om dan alsnog weg te lopen.

Klimaat
Cambodja is een warm land, tussen de verschillende gebieden binnen het land zijn er vrij grote verschillen in temperatuur en neerslag, maar de gemiddelde temperatuur ligt op 27 graden. In april kunnen temperaturen van ruim 40 graden gehaald worden. Het regenseizoen van half juni tot half oktober is nat, maar het is minder stoffig, er zijn meer vruchten, het landschap is diepgroen en er is volop water in de watervallen en rivieren. Ook in dit seizen zijn er regelmatig dagen zonder enige regen en valt de meeste regen in korte maar heftige buien in de middag en avond. Groot voordeel van reizen tijdens het regenseizoen is het feit dat het overal een stuk rustiger is!

Gezondheid
Voor een reis naar Cambodja worden vaccinaties tegen hepatitis-A, DTP en buiktyfus aangeraden. Ook komt er in verschillende gebieden malaria voor. Neem voor vertrek contact op met de huisarts of de GGD voor de laatste adviezen.

Bel mij terug

Wij kunnen u ook terugbellen om al uw vragen te beantwoorden. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur terug.

LOTUS TOURS

Wilt u meer informatie over deze of een andere reis ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon

E-mail

Aangesloten bij