Hunan met Zhangjiajie en Guizhou

De nog niet zo heel bekende provincies Hunan en Guizhou zijn een prachtige mix van natuur en cultuur.

Ga voor een adembenemende wandeling over de Glazen Brug in Zhangjiajie, reis terug in de tijd in de vele dorpen langs de route en geniet van de kleurrijke minderheden die hier leven. een groot contrast met de vele drukke steden waar men meestal aan denkt als het over China gaat.

Aan het eind van de reis kunt u nog een paar dagen ontspannen in het mooie Yangshuo . Een verlenging met bijvoorbeeld Hongkong of een start in Beijing is ook mogelijk!

 

 

Hunan Guizhou 19 dgn

Zhangjiajie en kleurrijke minderheden

Route:
Chengdu-Zhangjiajie-Fenghuang-Zhenyuan-Kaili-Rongjiang-Zhaoxing-Sanjiang-Ping’an-Yangshuo

Kijk hier voor de prijs van deze reis en bekijk de fotogalerij voor een mooie beeldimpressie.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte voor uw reisgezelschap.

1

Vroeg in de middag komt u aan op de luchthaven van Chengdu. De gids wacht u op en brengt u naar uw centraal gelegen hotel . De middag is ter vrije besteding, u kunt uitrusten van de lange vlucht en wennen aan het tijdsverschil.

2

In de ochtend bezoekt u samen met de gids het panda onderzoekscentrum. Hier ziet u een grote groep panda’s in een mooie natuurlijke omgeving. De middag is ter vrije besteding, een bezoek aan het People’s Park is een aanrader! Hier komt de bevolking samen om thee te drinke, Tai Chi te beoefenen en een dansje te maken. In de avond is het mogelijk om in het kleine theater tegenover het hotel een traditionele Facechanging show bij te wonen.

3

In de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Changsha, In changsha aangekomen wacht de chauffeur u op en reist u verder met privé vervoer naar Zhangjiajie. De reistijd is ongeveer 5 uur.

4

Twee hele dagen om Zhangjiajie National park, Grand Canyon en Tianmen Shan te verkennen. De gids en chauffeur staan beide dagen tot uw beschikking en u kunt kiezen uit diverse te bezoeken plaatsen. Voor vertrek zullen we de te bezoeken plaatsen vastleggen en de entreekaartjes (niet inclusief) kopen,

5

Tweede dag in Zhangjiaje, in overleg worden diverse plaatsen bezocht, samen met de gids.

6

De reis gaat vandaag verder naar Fenghuang. De chauffeur haalt u op en na ongeveer 3,5 uur rijden komt u aan in het schilderachtige Fenghuang.

7

Dag ter vrije besteding, u kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen. Er zijn vele bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken en een beeld te krijgen hoe de gegoede burgerij destijds leefden en woonden, zoals het Gucheng Museum of een van de vele Family Ancestral Halls, die door het stad te vinden zijn.Ook zijn er een aantal mooie tempels te bezichtigen en ’s avonds veranderd de oude stad in een soort partytown, ook heel apart om eens mee te maken, met veel neon en luide muziek en gezellige barretjes en een intrigerende avondmarkt.

8

U verlaat vandaag Fenghuang en de provincie Hunan en reist per trein vanaf Haihua naar Zhenyuan . De chauffeur brengt u naar het station. De reis naar Zhenyuan is per ‘ouderwetse ‘ trein en u reist in de hardseat klasse, een leuke manier om kennis te maken met de locals! Na ongeveer 3 uur treinen komt u aan op de plaats van bestemming en wordt u door de chauffeur naar uw hotel gebracht,

9

Dag ter vrije besteding, u kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen.

10

De reis gaat vandaag verder langs diverse minderhedendorpen van de Miao naar Kaili. De grote Miao dorpen waar u onderweg langsrijdt staan bekend om de Miao met korte rokken. Het toenemende  toerisme heeft hier helaas al wel haar sporen nagelaten. De dorpen zijn mooi opgebouwd, zijn erg schoon en overal kan men dansdemonstraties regelen. Hierdoor lijkt het authentieke karakter van deze dorpen al wat verloren gegaan en dat is in misschien wel wat jammer. In de ogen van de Chinezen is dit de manier om traditionele cultuur levend te houden in een omgeving die volop in economische ontwikkeling is .

11

Vandaag reist u verder naar Rongjiang en bezoekt onderweg Datang en Qiaotu.

12

U reist verder naar Zhaoxing. U rijdt door een mooi bergachtig landschap en bezoekt onderweg weer diverse dorpen waar de minderheden leven.

13

Een rit van ongeveer 4 uur brengt u vandaag naar Sanjiang. Sanjiang staat bekend om de wind- en regenbruggen en wordt bewoond door de Dong minderheid.

14

Vandaag reist u verder naar de volgende provincie: Guangxi. Hier rijdt u naar de beroemde Longji Rijstterrassen bij Ping’an. In Ping’an aangekomen loopt u het laatste stuk naar uw verblijf voor de komende nachten.Het Liqing hotel is hoog gelegen en kan niet per auto worden bereikt, uw bagage kunt u tegen betaling omhoog laten dragen.

15

Dag ter vrije besteding, rondom Ping’an zijn diverse wandelingen die u op eigen gelegenheid kunt lopen. U
kunt bijvoorbeeld naar een viewpoint wandelen of naar Dazhai, een nabij gelegen dorp. De routes staan duidelijk aangegeven en een gids is hierbij niet noodzakelijk. In de avond zult u genieten van de gezellige sfeer in de kleine straatjes en de leuke kleine restaurantjes die hier te vinden zijn.

16

Na het ontbijt wandelt u naar de parkeerplaats waar de chauffeur u opwacht voor de reis naar Yangshuo. In Yangshuo aangekomen neemt u uw intrek in de Mountain Retreat voor de laatste overnachtingen van uw reis. Dit hotel is mooi gelegen aan de Yulong rivier temidden van het karstgebergte.

17

Twee dagen ter vrije besteding, U kunt een fietstocht of een wandeling maken en bij het hotel zijn diverse activiteiten te boeken. In de Yulong kan worden gezwommen!

18

Dag ter vrije besteding.

19

De laatste dag van uw reis is aangebroken. u reist per highspeed trein naar Guangzhou voor de vlucht naar huis.Rechtstreekse vluchten vertrekken net na middernacht, als u met een overstap vliegt is een overnachting bij de luchthaven noodzakelijk (niet inclusief).

Bel mij terug

Wij kunnen u ook terugbellen om al uw vragen te beantwoorden. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur terug.

LOTUS TOURS

Wilt u meer informatie over deze of een andere reis ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon

E-mail

Aangesloten bij