Maatwerkreis Myanmar

Bezoek de hoogtepunten van Myanmar tijdens deze mooie afwisselende reis die ook zeer geschikt is voor gezinnen met wat oudere kinderen. De belangrijkste zaken zijn geheel verzorgd, op enkele plaatsen regelt u zelf de transfers.

De reis start in de hoofdstad Yangon waar u kennismaakt met Myanmar, het vroegere Burma. Vanuit Yangon vliegt u naar Lashio voor een bezoek aan de prachtige omgeving van Hsipaw. Vervolgens reist u per trein naar Pyin Oo Lwin, een oud koloniaal stadje hoog in de bergen. Voor de stad Mandalay en omgeving is drie volle dagen beschikbaar, de vele tempels en het paleis zijn zeker een bezoek waard en hierna gaat de reis per boot verder naar Bagan met de beroemde tempels en stupa’s.
Na een bezoek aan de nog onbekende Chin State eindigt de reis met een verblijf aan het strand in Ngapali waar u kunt nagenieten van een prachtige, onvergetelijke reis!

Myanmar

18-daagse individuele rondreis Myanmar

Kijk hier voor een prijsindicatie en bekijk de fotogalerij voor een mooie beeldimpressie van deze reis. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte voor uw reisgezelschap.

1

Bij aankomst in Yangon wordt u opgewacht door de gids en naar uw hotel gebracht. Later op de dag maakt u een stadstour door het oude centrum met de grootste collectie koloniale gebouwen in heel Zuidoost Azië. Aan het eind van de dag geniet u van een prachtige zonsondergang bij de Shwedagon Pagode, het meest belangrijke religieuze monument in Myanmar.

2

U wordt naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Lashio. Hier neemt u zelf een taxi naar Hsipaw.

3

Na het ontbijt wordt u opgehaald door de gids voor een trekking door de prachtige omgeving. U wandelt langs rijstvelden en door kleine dorpjes waar u kennismaakt met de levensstijl van de Shan. De lunch is in een eenvoudig restaurant. Na de lunch maakt u een boottocht van ongeveer 1 uur en is er gelegenheid om te zwemmen. U vaart door een mooi landschap van bergen, plantages en dorpjes die u eventueel kunt bezoeken. Aan het eind van de middag vaart u weer terug naar Hsipaw.

4

Een dagje treinen vandaag! In de ochtend vertrekt de trein vanuit Hsipaw naar Pyin Oo Lwin. De reis duurt ongeveer 7 uur  en gaat door een adembenemend landschap. Na ongeveer 4 uur komt de trein aan bij het beroemde Gokteik viaduct aankomen. Dit viaduct dateert uit 1901 en was destijds het op een na hoogste treinviaduct ter wereld. Het uitzicht vanaf het viaduct is overweldigend mooi!
Pyin Oo Lwin is hoog gelegen heerlijk koel plaatsje, vroeger ontsnapten de Britten hier aan de hitte van de lager gelegen gebieden. Dit is dan ook nog te zien aan de vele koloniale gebouwen.

5

In de ochtend is er tijd om Pyin oo Lwin te verkennen, later in de middag reist u per bus naar Mandalay.

6

Vandaag heeft u een vrije dag en in de tweede stad van Myanmar is genoeg te doen. Aan de zuidkant van de stad liggen de schitterende Mahumuni tempel en het houten Shwe In Bin Kyaung klooster. Verder kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Gold Pounders’ district en zien hoe de gouden blaadjes die de pelgrims op de Gouden Rots plakken, hier nog met de hand worden geslagen.

7

In de ochtend bezoekt u samen met de gids de eeuwenoude hoofdstad Amarapura. Hier ziet u het Mahagandayon klooster en de wereldberoemde U-bein brug, de oudste teakhouten brug ter wereld.
In de middag bezoekt u de oude koninklijke hoofdstad Inwa en het teakhouten klooster van Bagaya Kyaung.

8

De reis gaat vandaag verder per cruiseschip naar Bagan. Deze tocht over de Irawaddy rivier duurt een hele dag en is een heerlijke manier om het leven langs de oevers van de rivier op een relaxte manier te bekijken. De lunch wordt aan boord geserveerd.

9

Bagan is één van de mooiste plekken in Azië met een grote historische waarde. Vandaag ontdekt u samen met de gids de eeuwenoude ruïnes van honderden tempels. Bagan was de hoofdstad van het vroegere koninkrijk Pagan en is voor de meeste reizigers een hoogtepunt van hun reis naar Myanmar. Stelt u zich een uitgestrekte grote vlakte voor, met vele tempels die boven de horizon uitsteken. Aan het eind van de middag bekijkt u de beroemde zonsondergang bij Bagan vanaf de top van 1 van de tempels.

10

U reist vandaag met privé vervoer naar de zuidelijke Chin State. Laat in de middag arriveert u in Kanpetlet, een stil plaatsje wat gelegen is in de bergen te midden van een overweldigende natuur!

11

Na het ontbijt rijdt u naar Mount Victoria, hier maakt u een mooie wandeling van ongeveer 4 uur. Onderweg ziet u vele verschillende zeldzame vogels, prachtige orchideeën en vele sorten vlinders. Een onontdekt paradijs! Na deze wandeling rijdt u verder naar Mindat, dit plaatsje is spectaculair gelegen, op de rand van een bergkam.

12

Een volle dag in deze bijzondere omgeving. U rijdt richting Kyar Tong Village, een afgelegen dorp wat u na nog een uur lopen bereikt. Hier ziet u een traditionele Chin begraafplaats, ontmoet u een beroemde lokale jager in zijn huis en maakt u kennis met de lokale vrouwen met hun volledig met tatoeages bedekte gezichten. Een unieke ervaring!

13

Een lange reisdag vandaag, met privé vervoer terug naar Bagan. Er is voldoende gelegenheid om te stoppen voor lunch.

14

Transfer naar de luchthaven van Bagan, hier checkt u in voor de vlucht naar Thandwe. In Thandwe wordt u opgewacht en naar uw hotel bij Ngapali Beach gebracht.
* In het laagseizoen vliegt u via Yangon.

15

Dag ter vrije besteding. U kunt genieten van zon, zee en strand of een vissersdorp bezoeken. Geniet vooral van de heerlijke verse vis in de vele restaurantjes!

16

Dag ter vrije besteding in Ngapali.

 

17

Transfer naar de luchthaven van Thandwe voor uw vlucht naar Yangon. Vanavond kunt u nog genieten van de bedrijvigheid in de straten van de hoofdstad en genieten van een laatste Burmese maaltijd!

18

Transfer naar de luchthaven van Yangon voor uw vlucht naar huis.

Bel mij terug

Wij kunnen u ook terugbellen om al uw vragen te beantwoorden. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur terug.

LOTUS TOURS

Wilt u meer informatie over deze of een andere reis ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon

E-mail

Aangesloten bij