Het laatste nieuws van Lotus Tours

Updates corona virus 21-02-2020

21 februari

Wij staan in zeer regelmatig contact met onze agent in China (Beijing en Zhengzhou) en zij zien op het moment een verbetering in de omstandigheden. Bedrijven gaan weer open en de groei van de  besmettingen buiten Hubei nemen af. De inschatting van hen is dat alles aan het stabiliseren is en dat alle bedrijven en overheidsinstanties over twee weken weer vol in bedrijf zijn. Dit blijft natuurlijk een inschatting maar wij hopen met hen mee dat er positieve ontwikkelingen komen.
Vanaf vandaag is kosteloze annulering of omboeking bij KLM  mogelijk voor iedereen die tickets heeft met vertrek t/m 31 mei. Let wel: dit geldt alleen voor tickets die zijn uitgegeven door KLM.   Voor tickets die zijn uitgegeven door China Southern is de datum 31 maart, u kunt dit vinden op de door ons verstrekte E-tickets.  Wij raden iedereen aan om de ontwikkelingen in de komende week nog even af te wachten en zullen in de loop van de week contact opnemen met alle mensen die in april/ mei gaan reizen .

14 februari

Er is helaas niet veel nieuws te melden, tot vandaag is kosteloze annulering van de tickets nog steeds alleen maar mogelijk bij reizen die vertrekken t/m 29 maart. Voor ons geldt dan ook dat wij nog steeds afwachten en hopen dat de meivakantie reizigers zoals gepland kunnen vertrekken.
Neem bij vragen gerust even contact met ons op, als er nieuws is zullen wij dit hier direct vermelden.

7 februari

We zijn weer een week verder en KLM (en de meeste andere maatschappijen) hanteert nog steeds dezelfde voorwaarden voor het omboeken of annuleren van vluchten. Dit kan kosteloos voor alle vluchten met vertrek t/m 31 maart. Er wordt tot 15 maart niet gevlogen op Beijing en Shanghai en tot 29 maart niet op Chengdu , Xiamen en Hangzhou.
Op het moment kunnen we nog  niets zeggen over de reizen die in april vertrekken en wachten we de ontwikkelingen nog even af. Voor ons geldt nog steeds dat reeds geboekte reizen (ook die later dan 31 maart) kosteloos kunnen worden verzet naar een later tijdstip , helaas zijn de meeste tickets non-refundable wat betekent dat er geen restitutie is bij annulering als u na 31 maart vertrekt.
Wij raden dan ook aan om rustig af te wachten . Wellicht stabiliseert of verbetert de situatie en gaan de reizen door als gepland, als dit niet het geval is zullen de maatschappijen  de coulance-periode verlengen en kunt u de volledige reis kosteloos verzetten naar een later tijdstip.

Er zijn enkele verzekeringsmaatschappijen die de kosten van het annuleren van de reis door het Coronavirus wel vergoeden, bij deze een lijstje van  maatschappijen waarvan wij de regels hebben nagezocht.
!Dit lijstje is samengesteld aan de hand van informatie die wij hebben gevonden op de websites van de verzekeringsmaatschappijen en er kunnen geen rechten aan worden ontleend! Controleer altijd eerst met uw verzekeringsmaatschappij of zij dekking bieden. 

Interpolis : ja op basis van het negatieve reisadvies
Aegon : ja, alleen als een allrisk verzekering is afgesloten
Allianz: nee
Europeesche : alleen bij allrisk verzekering en dan 75 % van de kosten
Unigarant: nee
Unive: nee
Centraal Beheer: ja, op basis van negatief reisadvies
ANWB: nee, wel als er voor 30 januari een dekking terrorisme en natuurrampen is afgesloten

 

1 februari

KLM heeft de reisdata voor gratis annuleren of omboeken  naar een latere datum aangepast, deze is nu geldig voor alle vluchten met vertrek t/m 31 maart. Na het weekend zullen wij contact opnemen met de maart-reizigers over het annuleren of omboeken van de geboekte reizen naar een later tijdstip . Hiervoor hanteren wij dezelfde voorwaarden als in het bericht van 28 januari.

30 januari

Vanaf vanmiddag is er een negatief reisadvies voor China, rood (niet-reizen) voor de provincie Hubei en oranje (alleen noodzakelijke reizen) voor de rest van het land. KLM heeft besloten om vanaf vandaag  minder vluchten uit te voeren naar China,  na het weekend worden alle vluchten tot nader order gestaakt. Het laatste nieuws is te vinden op de website van KLM .Veel andere maatschappijen waaronder Lufthansa en British Airways  staken vanaf vandaag tot nader order alle vluchten naar China.

Voor onze boekingen is er nog niets gewijzigd , de februari-reizen zijn geannuleerd en voor de reizigers in maart wachten wij nog heel even af, ook omdat de meeste luchtvaartmaatschappijen nog vasthouden aan de reisdatum tot 29 februari voor gratis omboekingen of annuleringen.

29 januari

Er is vandaag niet veel nieuws te melden. Enkele maatschappijen hebben de vluchten naar China gestaakt maar KLM blijft voorlopig alle vluchten uitvoeren. Er zijn wel weer meer besmettingen vandaag maar of dit ook echt nieuwe besmettingen zijn of gevallen die nog niet eerder waren gemeld is wat onduidelijk. Het goede nieuws is dat het sterftecijfer zeker niet net zo hard meestijgt, op het moment is 2 % van de zieken overleden aan het virus.

Onze agent in China blijft gesloten t/m 3 februari, dit op last van de overheid die de vakantie vanwege het Chinees Nieuwjaar heeft verlengd.

28 januari

De Chinese overheid heeft aan onze agent  laten weten dat al het inkomend toerisme tot nader order moet worden  gestaakt. Wij verwachten dan ook dat de reizen die geboekt staan voor februari helaas niet door zullen gaan. Luchtvaartmaatschappijen waaronder KLM bieden op dit moment gratis annulering of omboeking naar een andere datum of bestemming. Dit geldt nu voor vluchten met een vertrekdatum vanaf vandaag tot 29 februari . Wij verwachten de reisdata steeds vooruit zullen worden geschoven totdat de situatie verbetert. Voor de mensen die in maart , april en mei reizen is het dus nog even afwachten hoe de situatie zich ontwikkeld , zij hebben nu (nog) geen recht op kosteloze omboeking of annulering van de vluchten.

Wij bieden voor de klanten die niet kunnen of willen reizen en dus hun tickets annuleren of omboeken een kosteloze omboeking van de reis naar een latere datum , dit kan ook in 2021 zijn. Bij een omboeking naar 2021 kan het wel zijn dat er een klein bedrag aan meerkosten zal zijn vanwege prijsstijgingen. Als u de reis geheel wilt annuleren en dus niet op een later tijdstip wilt reizen gelden onze standaard annuleringskosten.

Neem gerust even contact op als er vragen zijn!

CATEGORIEËN

Bel mij terug

Wij kunnen u ook terugbellen om al uw vragen te beantwoorden. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur terug.

LOTUS TOURS

Wilt u meer informatie over deze of een andere reis ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon

E-mail

Aangesloten bij