Zhongdian en Shuhe (Lijiang)

Lijiang ligt in het noordwesten van de provincie Yunnan. Sinds 1999 staat Lijiang op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De 200 jaar oude stad is een doolhof van straatjes, doorsneden door kanalen. Een heerlijke omgeving om rond te slenteren en te genieten van de sfeer. Ook de Chinezen hebben Lijiang ontdekt en de laatste jaren wordt het dan ook ontzettend druk bezocht. Wij kiezen ervoor om u te laten logeren in het wat rustigere Shuhe, op zo’n 6 km afstand van Lijiang. Zhongdian (Shangri-La) de hoofdstad van de autonome Tibetaanse regio Diqing is zeker de moeite waard als u niet naar Tibet zelf reist. De stad ligt tussen de terrasvelden en de in Tibetaanse stijl opgetrokken huizen. Een reusachtige gebedsmolen staat op een heuvel aan de rand van de stad. Het grootste Tibetaanse klooster van Zuid West China (Gdangsonzalin) is hier gelegen, het werd 400 jaar geleden door de vijfde Dalai Lama gebouwd. Het klooster is in 1679 uitgebreid met een gedeelte waarvan de bouwstijl lijkt op die van het Potala Paleis in Lhasa.

 

 

Bel mij terug

Wij kunnen u ook terugbellen om al uw vragen te beantwoorden. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur terug.

    LOTUS TOURS

    Wilt u meer informatie over onze reizen? Neem dan per e-mail contact met ons op  info@lotustours.nl of vul hieronder uw naam en telefoonnummer in, dan neemt Liliane of Marjolein snel contact met u op.

     

    Aangesloten bij

    ggto VVKR