Reisverzekeringen

Annuleringsverzekering

Het is belangrijk direct na de definitieve boeking van uw reis een annuleringsverzekering af te sluiten.   Een annuleringsverzekering is een verzekering die de annuleringskosten ( geheel of gedeeltelijk ) dekt wanneer uw reis of vakantie door bepaalde gebeurtenissen of omstandigheden niet door kan gaan ( geannuleerd ) moet worden of afgebroken moet worden. Denk hierbij aan een gebeurtenis zoals een ongeval, overlijden of ernstige ziekte van uzelf of uw familie in de 1e, 2e of ( soms ) 3e graad (overlijden 3e graad). De dekking is meestal uitgebreider dan de genoemde voorbeelden, er is vaak ook dekking bij bijvoorbeeld onvrijwillige werkloosheid of echtscheiding. Zie de voorwaarden van uw annuleringsverzekering.

Kortlopende of doorlopende verzekering afsluiten?

Er kan worden gekozen tussen een kortlopende of doorlopende verzekering. Wij adviseren u om voor een doorlopende verzekering te kiezen, door de hoogte van de reissom bent u dan vaak goedkoper uit en u bent dan direct ook voor eventuele andere vakanties verzekerd. Zoekt u goed uit wat voor uw situatie de beste optie is. Bij een doorlopende verzekering kunt u deze na 1 jaar weer beëindigen , daarna is de verzekering per maand opzegbaar. Bij opzegging van de polis dient u dit tijdig te doen , dus minstens 1 maand voordat de polis eindigt.

Reisverzekering

Voordat u op reis gaat dient u tevens een reisverzekering af te sluiten , deze dekt bijvoorbeeld kosten voor personenhulp, geld, medische kosten, bagage, rechtsbijstand en ongevallen. U kunt per onderdeel bepalen of u deze wilt afsluiten. Wat belangrijk is dat u kiest voor werelddekking of als u al een verzekering met  dekking voor europa heeft afgesloten deze naar Werelddekking laat omzetten.

Combi annulerings- en reisverzekering

U kunt als u nog geen verzekeringen heeft beiden tegelijk afsluiten , meestal is dit voordeliger!

Waar kunt u de reisverzekeringen  afsluiten?

Lotus Tours kan het voor u regelen maar wij kunnen alleen een doorlopende reis- en annuleringsverzekering voor u afsluiten bij reisverzekeraar “De Europeesche”. Als u dit direct na de definitieve boeking aan ons doorgeeft sluiten wij hem af en sturen wij de polis. Voor de kosten ontvangt u een factuur. Na een jaar ontvangt u de nieuwe factuur van de verzekeringsmaatschappij . Mocht u de polis willen beëindigen dan kunt u ons dat per e-mail doorgeven. Doe dit wel tijdig, minstens 1 maand voordat de polis weer met een jaar wordt verlengd. Dit gebeurd automatisch. Maar misschien heeft u al een reisverzekering of regelt u het liever zelf, ook dat is mogelijk !

Zorgt u er in ieder geval voor dat u tijdig de verzekering afsluit of neem bij vragen hierover gerust contact met ons op!