Coronavirus China 24-01-2020

Op het moment is er in de media veel onrust aangaande het coronoavirus in China.
Er zijn zeer uitgebreide maatregelen genomen door de Chinese overheid om een verdere verspreiding te voorkomen en wij hopen dat dit ervoor gaat zorgen dat het virus snel onder controle is. Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten en zullen onze aankomende reizigers (in maart, april en mei) uiteraard op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Het coronavirus lijkt een stuk minder besmettelijk dan het SARS-virus, bij deze de informatie van het LCR:

Ziekteverschijnselen
Mensen met het nieuwe coronavirus hebben longklachten en zijn kortademig. Ook hebben ze koorts. Dit nieuwe coronavirus wijkt af van de bekende coronavirussen die bij mensen voorkomen. Veel coronavirussen kunnen luchtweginfecties veroorzaken bij mensen en dieren. Vaak gaat het dan om verkoudheidsklachten.

Besmetting
De ziekte lijkt, met wat er nu bekend is, niet zo heel besmettelijk. In China zijn niet heel veel familieleden van patiënten ziek geworden. Daarom lijkt het er op dat de ziekte niet makkelijk van mens op mens overdraagbaar is. Er lijkt een verband te zijn met een markt waar vis en levende dieren worden verkocht. Een aantal patiënten werkt op deze markt. Mogelijk speelt de markt een rol bij de verspreiding van de ziekte. De markt is inmiddels gesloten.

Reizigers
De WHO heeft aangegeven dat er geen aanvullende maatregelen voor reizigers naar China nodig zijn. In het algemeen geldt het advies voor reizigers om markten met vis of levende dieren te vermijden en om algemene hygiënemaatregelen te nemen.

Coronovi

CATEGORIEËN

Bel mij terug

Wij kunnen u ook terugbellen om al uw vragen te beantwoorden. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur terug.

LOTUS TOURS

Wilt u meer informatie over deze of een andere reis ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon

E-mail

Aangesloten bij