Tussen de drukbezochte landen China, Thailand en Vietnam ligt een nog niet zo bekende bestemming: Laos.
Het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen maar dat wil zeker niet zeggen dat het land geen bezoek waard is! Het heeft een schitterende natuur, bergstammen die nog zeer traditioneel leven, de prachtige oude hoofdstad Luang Prabang, duizenden eilanden in de Mekong en nog veel meer. Wij zijn fan.
Ga op reis naar deze parel en laat u verrassen!

Laos

11-daagse individuele rondreis Noord-Laos

Route : Vientiane-Vang Vieng-Phonsavan-Luang Prabang

Deze 11-daagse reis is geschikt voor gezinnen met wat oudere kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. U bezoekt het noordelijke gedeelte van Laos waar u geniet van een prachtige natuur en waar, met name in Vang Vieng, veel sportieve activiteiten zijn voor uw kinderen en uiteraard ook voor uzelf! Ook ziet u de nog maar weinig bezochte Plain of Jars bij Phonsavan, een mysterieuz, tot de verbeelding sprekende vlakte met duizenden kruiken van onbekende oorsprong. In deze omgeving leven ook de vele minderheden en kunt u zien hoe zijde wordt geproduceerd maar ook de heerlijke noedels die overal worden verkocht. Maar wist u dat dit ook het meest gebombardeerde stuk land ter wereld is en dat hier nog steeds regelmatig mensen gewond raken of overlijden door het ontploffen van bommen die destijds niet af zijn gegaan? Een bezoek aan het UXO museum is een aanrader en uw donatie komt zeker goed terecht!
De reis eindigt in Luang Prabang, een werkelijk schitterend stadje aan de Mekong. Door de Unesco-status is de oude Franse koloniale sfeer hier perfect bewaard gebleven en in de omgeving zijn ook weer vele activiteiten te ondernemen.
Laos is echt een ontdekking! Deze reis is goed te combineren met een (strand-) vakantie in Thailand of met een bezoek aan de beroemde tempels van Angkor in Cambodja. Ook het zuiden van Laos is een bezoek waard, neem gerust contact op voor de mogelijkheden en kijk bij de fotogalerij voor een sfeerimpressie!
Een prijsindicatie voor deze reis kunt u hier vinden.

1

Bij aankomst in Vientiane wacht de gids u op en brengt u naar uw hotel in het centrum.

2

Vientiane is een rustige stad, wellicht de meest stille hoofdstad ter wereld :). De stad is dan ook uitstekend op eigen gelegenheid te verkennen. Maak een wandeling langs de Mekong en zie het contract tussen het rijke Thailand aan de ene kant en het veel minder ontwikkelde Laos aan de andere kant. In het centrum zijn ook fietsen te huur voor € 1 per dag, een prima manier om  de stad te zien! Bezoek ook het COPE visitor centrum. Niet veel mensen weten dat laos het meest gebombardeerde land ter wereld is en de gevolgen hiervan zijn nog dagelijks merkbaar voor de bevolking. Met uw donatie helpt u mee aan de wederopbouw en de zorg voor mensen die gehandicapt zijn  geraakt. De avondmarkt is ook zeker een bezoek waard!

3

Vanochtend wordt u opgehaald door de gids en reist u met privé vervoer naar Vang Vieng. Vientiane ligt al snel achter u en het eerste gedeelte van de reis gaat door uitgestrekte rijstvelden en langs vele rivieren en stuwmeren. Laos is een grotendeels agrarisch land en dat is overal goed te zien. Onderweg wordt gestopt voor foto’s en misschien wilt u wel een visje proven bij 1 van de vele kraampjes langs de weg!
Rond lunchtijd arriveert u in het mooie karstgebied bij Vang Vieng, uw hotel ligt direct aan de Nam Song rivier en vanaf het zwembad heeft u een prachtig uitzicht!

 

4

Vroeg op voor een actieve dag! U wordt opgehaald door de ervaren outdoorgids en rijdt vervolgens naar het startpunt van de wandeling naar de grotten. De wandeling gaat over een touwbrug, over hekjes en door rijstvelden en na ongeveer een kwartier komt u aan bij de grotten. Gewapend met hoofdlampen ontdekt u 3 of 4 (afhankelijk van de waterstand) schitterende grotten. Na al deze activiteit is het tijd voor een heerlijke picknick lunch waarna u verder loopt naar het startpunt van het kayakken. Zeker in de zomertijd is de Nam Song een wilde rivier maar er gaat professionele begeleiding mee voor de twee uur durende tocht terug naar Vang Vieng. Daar aangekomen kunt u de modder van u afspoelen en genieten van een heerlijk drankje in uw hotel!

5

U verlaat vandaag Vang Vieng en rijdt door een indrukwekkend berglandschap naar Phonsavan. De rit is ongeveer 300 km maar door de vele bergen neemt het een behoorlijk lange tijd in beslag. Onderweg geniet u van schitterende vergezichten en ziet u de vele kleine dorpjes van de minderheden die langs de weg zijn gebouwd. U luncht onderweg en halverwege de middag komt u aan in uw hotel. Bezoek na aankomst het UXO bezoekerscentrum, dit gebied is tijdens de Indochina conflicten enorm veel gebombardeerd en de gevolgen zijn nog overal zichtbaar. MAG, een organisatie die mijnen en bommen ruimt doen hier goed werk en in het bezoekerscentrum kunt u een indrukwekkende film bekijken van hun werk en de gevolgen voor de bevolking.

6

Phonsavan wordt nog niet veel bezocht maar dat is zeker ten onrechte! Het gebied rondom de stad is landschappelijk zeer mooi maar de grootste attractie is de Plain of Jars. Op drie verschillende locaties liggen een enorm aantal stenen kruiken waarvan sommigen wel 6000 kilo wegen. Niemand weet waar ze vandaan komen en waar ze voor hebben gediend. een heel bijzonder en mysterieus gebied om te bezoeken! Na de lunch is het tijd voor een bezoek aan een zijdefarm en aan het meest bekende noedeldorp van Laos. Hier houdt werkelijk iedereen zich bezig met de productie van de geliefde noedels. Erg leuk om te zien! Al met al een volle en leuke dag.

 

7

De reis gaat vandaag verder naar het mooiste stadje van Laos en misschien ook wel het mooiste stadje van heel Zuidoost Azië: Luang Prabang. Ook vandaag is het weer een rit door de bergen met duizelingwekkende afgronden en bochtige wegen. De lunch is vandaag op het kruispunt van de weg vanuit Vientiane en die vanuit Phonsavan en deze plek is een echt handelsstadje geworden. De kleine markt is zeker een bezoek waard al was het alleen maar om te griezelen bij de vele bijzondere etenswaren (levende bijenlarven bijvoorbeeld)
Aankomst in Luang Prabang is halverwege de middag, u kunt alvast even de stad in gaan of genieten van de luxe van het mooie zwembad bij het hotel. Bezoek vanavond de avondmarkt met de mooiste handgemaakte souvenirs uit Laos!

8

Vandaag bezoekt u Kuang Si watervallen, een leuke plek om te te  genieten van de enorme kracht van de natuur en te zwemmen in de vele azuurblauwe poeltjes. Bij de watervallen is een opvangcentrum voor Zonneberen die gered zijn uit de handen van stropers. Rondom Luang Prabang wonen veel minderheden en u neemt ene kijkje in een dorp van de Hmong. De gastvrije bevolking nodigt u graag uit om ene kijkje te nemen in hun eenvoudige woning. De middag is ter vrije besteding.

9

Een vroege start vandaag, de gids haalt u om 05:30 op en neemt u mee naar het centrum waar u de traditionele ‘almsgiving’ kunt aanschouwen. De monniken van Luang Prabang lopen in lange rijen door de straten waar zij de ‘aalmoezen’ (hun dagelijkse eten) ontvangen van de lokale bevolking. Een indrukwekkende, mooie ceremonie waarbij u uw respect kunt tonen door alleen van afstand te fotograferen en alleen deel te nemen aan de ceremonie als het echt iets voor u betekent. Na een kort bezoek aan de ochtendmarkt gaat u terug naar het hotel voor het ontbijt. Na het ontbijt maakt u een mooie boottocht over de Mekong naar de Pak Ou grotten. Deze grotten staan vol met boeddha’s en bijna iedere dag komen er nog nieuwe bij. De lunch is in een restaurant tegenover de grot, u heeft hier een mooi uitzicht over de Mekong en het omringende gebergte.

10

Uw laatste dag in Luang Prabang is ter vrije besteding. Bij het hotel zijn fietsen te leen voor een leuke tocht door de stad. U kunt 1 van de vele tempels bezoeken of het Koninklijk Paleis waar nu een museum in is gehuisvest. Een lunch aan de Mekong mag zeker niet ontbreken en gewoon slenteren door de oude straten van het centrum is ook erg leuk!

11

Vandaag verlaat u Luang Prabang en wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar uw volgende bestemming. Er is veel mogelijk, er zijn vluchten naar onder andere Bangkok, Chiang Mai, Siem Reap, Hanoi en naar het zuiden van Laos. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Bel mij terug

Wij kunnen u ook terugbellen om al uw vragen te beantwoorden. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur terug.

LOTUS TOURS

Wilt u meer informatie over deze of een andere reis ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon

E-mail

Aangesloten bij