Groepsreis roots China

Groepsreizen voor adoptiegezinnen

Ieder jaar organiseren wij 2 groepsreizen voor adoptiegezinnen naar China . Een reis in/rond de meivakantie en een reis in de zomervakantie. U reist gedeeltelijk met de groep, de bezoeken aan de tehuizen in de provincies worden individueel per gezin ingevuld.
In Beijing wordt u begeleid door een Nederlandstalige gids, in de overige provincies door ervaren Engelstalige gidsen. Voorafgaand aan de reis is er een bijeenkomst waar u kennismaakt met de overige groepsleden.

De minimum deelname voor het doorgaan van een reis is 16 personen, de maximale groepsgrootte is 25 personenAls u belangstelling heeft in deelname, neem dan even contact op voor een vrijblijvende offerte. Dit kan telefonisch of stuur een E-mail naar marjolein@lotustours.nl.

REISDATA 2020

Meivakantie: woensdag 22 april t/m zaterdag 9 mei 2020

Zomervakantie :  woensdag 22 juli t/m zaterdag 8 augustus

KOSTENINDICATIE

De kosten voor deze reizen zijn afhankelijk van de invulling van het individuele gedeelte en de vluchttarieven van KLM (in de meivakantie rond de € 700, in de zomervakantie rond de € 950)  en variëren van € 2.500 tot € 3.600 p.p. Dit is inclusief hotels met ontbijt, al het binnenlandse vervoer, de bezoeken aan de tehuizen en een uitgebreid excursie pakket tijdens het groepsgedeelte in Beijing, Yangshuo en Chengdu.
Het hoogste bedrag geldt voor reizen in de zomervakantie met een bezoek aan twee tehuizen. Onderstaand reisschema geeft een goede indicatie van hoe de reizen er uit zien, afhankelijk van de groepssamenstelling en beschikbaarheid van vluchten  kunnen er nog wijzigingen worden aangebracht.

REISSCHEMA

DAG 1 Vlucht Amsterdam-Beijing

Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol voor uw rechtstreekse vlucht met KLM naar Beijing. Vertrek is om 17:25 en de vlucht komt de volgende ochtend om 08:55 aan in Beijing.

DAG 2 Beijing | aankomst

Aankomst in Beijing. Hier wordt u opgewacht door de Nederlandstalige gids, deze brengt u naar uw hotel. Het Peace Hotel is gelegen aan de grootste winkelstraat van Beijing, de Wangfujing Dajie. De rest van de dag is ter vrije besteding, u kunt uitrusten van uw vlucht of eventueel een bezoek brengen aan de Verboden Stad, gelegen op ongeveer 10 minuten lopen van uw hotel. ’s Avonds is er, ter kennismaking, een gezellig diner in een nabijgelegen restaurant.

DAG 3 Beijing | bezoek aan de Muur bij Mutianyu

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bezoek aan de grote Muur.
Mutianyu is prachtig gelegen in de heuvels ten Noordoosten van Beijing, u kunt hier een flink stuk over de Muur wandelen en genieten van de mooie vergezichten. Aan het eind van de wandeling kunt u met de kabelbaan naar beneden maar de kinderen zullen waarschijnlijk meer te vinden zijn voor een ritje met de rodelbaan! Na de lunch, in een restaurant gelegen bij de Muur reist u terug naar Beijing.

DAG 4 Beijing | Taalles+ kalligrafie +fietstocht

Vandaag begint de dag vroeg met een Chinese taalles. U leert allerlei handige woorden en uitdrukkingen die je meteen in de praktijk kan brengen, hoe koop je bijvoorbeeld een flesje water? Aansluitend aan de taalles volgt u een korte workshop kalligrafie. Wellicht kunt u het geleerde later in de reis nog in praktijk brengen in één van de vele parken van China.  

Na de lunch (inclusief) maakt u een leuke fietstocht door Beijing. U fiets over het immense Plein van de Hemelse Vrede en langs de Verboden stad maar ook  door de kleine smalle steegjes van het oude Beijing. Een leuke manier om de stad van een andere kant te zien! 

DAG 5  Vertrek vanuit Beijing naar de provincies

Vandaag vertrekt u naar de provincie van uw kind(eren). Dit kan per vlucht of per trein zijn . Als u één provincie gaat bezoeken is het mogelijk om uw verblijf in Beijing met een dag te verlengen of een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld Shanghai voordat u doorreist naar de provincie.

DAG 6 t/m DAG 10 Bezoek aan de tehuizen/ pleegouders enz. Tijd voor de roots! 

Tijd voor het bezoeken van tehuizen, pleegouders enz. Als u twee provincies bezoekt reist u halverwege de week naar de tweede provincie.

DAG 11  Aankomst Guilin

U reist vandaag naar Guilin, bij aankomst wordt u opgewacht door de gids en naar uw hotel gebracht. In de loop van de dag zullen alle gezinnen hier aankomen. U verblijft in een mooi hotel met zwembad waar het heerlijk vertoeven is en waar u de ervaringen van de afgelopen week kunt uitwisselen.

DAG 12 Met de Li River Cruise naar Yangshuo 

Na een vroeg ontbijt wordt u naar de pier gebracht voor een boottocht over de Li rivier.  Het stuk rivier van Guilin naar Yangshuo meandert door het unieke karstgebergte en onderweg geniet u van de prachtige vergezichten. De cruise duurt ongeveer 3 tot 4 uur . In Yangshuo stapt u van boord en wordt u naar het hotel gebracht.

In de avond bezoekt u gezamenlijk de Liusanjie Show, een prachtig spektakel op de rivier met de verlichte karstbergen als achtergrond .

DAG 13 Yangshuo | fietstocht 

Vandaag maakt u een mooie fietstocht door de prachtige omgeving. Dit onder begeleiding van een ervaren Nederlandstalige gids die al jaren in Yangshuo woont.

De lunch is in een leuk authentiek guesthouse waarna u terug wordt gebracht naar uw hotel.

DAG 14  Yangshuo | vrij

Dag ter vrije besteding. Een heerlijke dag om even  uit te rusten en bij te komen . Een bezoek aan Yangshuo is ook de moeite waard!

DAG 15  Yangshuo | Theeplukken en bezoek Xianggong Mountain

In de ochtend wordt u opgehaald door de Nederlandstalige gids voor een bezoek aan een prachtig gelegen theeplantage. U gaat  zelf thee plukken met Chinese hoed 12 en gevlochten bamboe mandjes. Daarna wordt uitgelegd en voorgedaan hoe thee wordt verwerkt en uiteraard kunt u dan genieten van de thee tijdens een traditionele theeceremonie.  Vervolgens gaat u naar Xianggong Mountain , dit is 1 van de mooiste uitzichtpunten over de Li Rivier en de karst- bergen. De middag is ter vrije besteding. 

DAG 16 Vlucht van Guilin naar Chengdu

Vandaag reist u verder naar de laatste bestemming van deze reis: Chengdu! Een ochtendvlucht van 1 1/2 uur brengt u naar deze hoofdstad van de panda’s waar u in de middag op eigen gelegenheid de stad kunt bekijken.


DAG 17 Chengdu | Bezoek aan de panda’s en Face Changing voorstelling 

Een grote wens van veel kinderen gaat vandaag in vervulling: naar het panda onderzoekscentrum! Hier wordt het gedrag van panda’s onderzocht om te voorkomen dat de panda uitsterft. Het centrum ligt op een prachtige locatie tussen de bamboebossen, bamboe eten doen panda’s graag, sterker nog: ze zijn er dol op! In het park kunt u de panda’s onbevangen gadeslaan. Een heerlijk schouwspel: ze liggen op hun rug te luieren, knagen aan bamboe, hangen wat in een boom en lopen zo nu en dan wat rond. Na de lunch kunt u op eigen gelegenheid de laatste inkopen doen.
Het afscheidsdiner is in een traditioneel hotpot restaurant waarna u een bezoek brengt aan een Face-Changing voorstelling. Dit is een zeer afwisselende show met acrobatiek, vuurspuwen en Chinese opera. Een feest voor het hele gezin en een mooie afsluiting van uw reis naar China!

DAG 18 Vlucht Chengdu-Amsterdam

Helaas is de laatste dag van een onvergetelijke reis vandaag aangebroken. U wordt opgehaald door de gids en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam. Deze vlucht komt vroeg in de avond aan op Schiphol.

 

 

ERVARINGSVERHAAL van Syca Dam , deelneemster aan de  allereerste groepsreis in de zomer van 2012 

Ik wilde je gewoon even vertellen hoe geweldig de reis tot nu toe is geweest. De tijd in Beijing was dankzij Monique helemaal perfect, eigenlijk alleen maar hoogtepunten. De acrobatiek show was ook voor kinderen en volwassenen een geweldige ervaring. Monique heeft ons uiteindelijk zelfs tot in de trein gebracht en nog geprobeerd dingen voor ons te regelen (we zaten toch nog met 1 Chinese in de coupe, maar ja we gingen toch snel slapen). Little Likeng was helemaal super, en het hotelletje dat jij daar voor ons had geregeld was eenvoudig maar voor ons helemaal perfect. Precies wat we nodig hadden na de hectiek van Beijing. Overdag was Little Likeng ook een grote tourist attraction voor Chinese groepen, maar ‘s morgens vroeg en ’s avonds waren het alleen de dorpelingen en een paar overnachtende toeristen. Ontzettend leuk om het gewone Chinese leven zo van dichtbij mee te maken. En gisteren de pleegmoeder van Y. ontmoet. Ze was best moeilijk te vinden, maar onze gids Jerry en onze prima chauffeur, die wij voor het gemak maar Tom noemen, hebben ons met behulp van 2 lokale dames er naar toe kunnen brengen, en het was helemaal wat we ervan verwacht hadden. Het luxe hotel in Leping heeft heerlijke kamers en een goed restaurant, maar echt veel westerse mensen zijn ze nog niet gewend geloof ik, en het overal aangekondigde zwembad is nog niet klaar. We hebben het in ieder geval heel erg naar ons zin, en nog 2 dagjes en dan zien we de groep weer.

De rest van de vakantie was net zo geweldig als het begin.

Hoogtepunten

– de geweldige organisatie: overal stond de gids perfect op tijd voor ons klaar met een goede bus met voldoende ruimte voor ons en al onze koffers. En lekker airco natuurlijk.
– het dagje bijpraten in Guilin, bij het openluchtzwembad bij het hotel, en ‘s avonds weer eens lekker westers eten in het restaurant (niet dat het Chinese eten niet lekker was hoor!).
– de piepkleine nog roze panda baby en de rode panda’s (er lag er 1 op de leuning te luieren en zo konden we leuke foto’s maken met onze kids erbij en toen lazen we pas op een bord dat ze best gemeen kunnen zijn en dat je maar beter 3 meter afstand kan houden!)
– de show in Yangshuo (kippenvel!) en de show in Chengdu (de ambiance!).
– en vooral ook het verblijf in het Mountain Retreat in Yangshuo. Wat een geweldige locatie en wat een fijn hotel! De workshops die we daar konden doen waren ook erg leuk (wij hebben gekookt en chinees geschilderd). Fantastisch was hoe makkelijk alles met de groep liep. Terwijl wij de workshops deden is ons middelste kind met anderen van de groep wezen bamboo raften en twee dochters van die families waren mee met het koken.

Als mensen me hier thuis vragen hoe het was heb ik maar 1 antwoord: HELEMAAL PERFECT !

 

Rootsreizen Groepsreizen voor adoptiegezinnen

Bel mij terug

Wij kunnen u ook terugbellen om al uw vragen te beantwoorden. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur terug.

LOTUS TOURS

Wilt u meer informatie over deze of een andere reis ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon

E-mail

Aangesloten bij