Groepsreis roots China

Groepsreizen

Ieder jaar organiseren wij (minimaal) 2 groepsreizen voor adoptiegezinnen naar China . Een reis in/rond de meivakantie en een reis in de zomervakantie. U reist gedeeltelijk met de groep, de bezoeken aan de tehuizen in de provincies worden individueel per gezin ingevuld.
In Beijing wordt u begeleid door een Nederlandstalige gids, in de overige provincies door ervaren Engelstalige gidsen. Voorafgaand aan de reis is er een bijeenkomst waar u kennismaakt met de overige groepsleden.

De minimum deelname voor het doorgaan van een reis is 16 personen, de maximale groepsgrootte is 25 personen. Beide reizen voor 2018 zijn volgeboekt. De data voor 2019 zijn inmiddels vastgesteld, als u belangstelling heeft in deelname, neem dan even contact op voor een vrijblijvende offerte. Dit kan telefonisch of stuur een E-mail naar marjolein@lotustours.nl.

REISDATA 2019
Vrijdag 19  april t/m maandag 6 mei 2019
Woensdag 24 juli t/m zaterdag zaterdag 10 augustus 2019

KOSTEN
De kosten voor deze reizen zijn afhankelijk van de invulling van het individuele gedeelte en de vluchttarieven van KLM (in de meivakantie rond de € 650, in de zomervakantie rond de € 850)  en variëren van € 2.500 tot € 3.500 p.p. Dit is inclusief hotels met ontbijt, al het binnenlandse vervoer, de bezoeken aan de tehuizen en een uitgebreid excursie pakket tijdens het groepsgedeelte in Beijing, Yangshuo en Chengdu.
Het hoogste bedrag geldt voor reizen in de zomervakantie met een bezoek aan twee tehuizen.

Onderstaand reisschema geeft een goede indicatie van hoe de reizen er uit zien, afhankelijk van de groepssamenstelling en beschikbaarheid van vluchten  kunnen er nog wijzigingen worden aangebracht.

REISSCHEMA
DAG 1 Amsterdam-Beijing

Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol voor uw rechtstreekse vlucht met KLM naar Beijing. Vertrek is om 17:25 en de vlucht komt de volgende ochtend om 08:55 aan in Beijing.

DAG 2 Beijing
Aankomst in Beijing. Hier wordt u opgewacht door de Nederlandstalige gids, deze brengt u naar uw hotel. Het Peace Hotel is gelegen aan de grootste winkelstraat van Beijing, de Wangfujing Dajie.
De rest van de dag is ter vrije besteding, u kunt uitrusten van uw vlucht of eventueel een bezoek brengen aan de Verboden Stad, gelegen op ongeveer 10 minuten lopen van uw hotel. ’s Avonds is er, ter kennismaking, een gezellig diner in een nabijgelegen restaurant.

DAG 3 Beijing
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bezoek aan de Muur bij Mutianyu. Mutianyu is prachtig gelegen in de heuvels ten Noordoosten van Beijing, u kunt hier een flink stuk over de Muur wandelen en genieten van de mooie vergezichten. Aan het eind van de wandeling kunt u met de kabelbaan naar beneden maar de kinderen zullen waarschijnlijk meer te vinden zijn voor een ritje met de rodelbaan!
Na de lunch, in een restaurant gelegen bij de Muur reist u terug naar Beijing.

DAG 4 Beijing
Vandaag begint de dag vroeg met een Chinese taalles. U leert allerlei handige woorden en uitdrukkingen die je meteen in de praktijk kan brengen, hoe koop je bijvoorbeeld een flesje water? Aansluitend aan de taalles volgt u een korte workshop kalligrafie. Wellicht kunt u het geleerde later in de reis nog in praktijk brengen in één van de vele parken van China.

Na de lunch maakt u een leuke fietstocht door de oude wijken van Beijing, voor jonge kinderen zijn aanhangfietsen of kinderzitjes beschikbaar. Diner is vandaag op eigen gelegenheid.

DAG 5 Beijing-Provincie
Vandaag vertrekt u naar de provincie van uw kind(eren). Als u één provincie gaat bezoeken is het mogelijk om uw verblijf in Beijing met een dag te verlengen of een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld Shanghai voordat u doorreist naar de provincie.

DAG 6 t/m DAG 10 Provincie(s)
Tijd voor het bezoeken van tehuizen, pleegouders enz. Als u twee provincies bezoekt reist u halverwege de week naar de tweede provincie.

DAG 11 Provincie-Guilin
U reist vandaag naar Guilin, bij aankomst wordt u opgewacht door de gids en naar uw hotel gebracht. In de loop van de dag zullen alle gezinnen hier aankomen.

DAG 12 Guilin-Yangshuo
Na een vroeg ontbijt wordt u naar de pier gebracht voor een boottocht over de Li rivier. De onregelmatig gevormde contouren van het indrukwekkende karstlandschap weerspiegelen schitterend in het water van de rivier, het lijkt wel een schilderij! De lunch wordt aan boord geserveerd. In Yangshuo stapt u van boord en wordt u naar het hotel gebracht. Uw hotel, de Mountain Retreat is gelegen aan de Yulong- rivier in een prachtige omgeving.

DAG 13 Yangshuo
Dag ter vrije besteding, u kunt diverse activiteiten boeken (vlotvaren, kookles etc) of heerlijk relaxen in de tuin van het hotel en genieten van het prachtige uitzicht. Een fijne dag om bij te komen van de belevenissen in de provincie!

DAG 14  Yangshuo
Vandaag maakt u onder deskundige begeleiding een fietstocht door de schitterende omgeving van Yangshuo. U bezoekt enkele dorpjes en krijgt een beeld van het leven op het Chinese platteland. De fietstocht is ongeveer 12 km, hierna vaart u terug per vlot. Bij het eindpunt staan de fietsen weer klaar en fiets u het laatste stukje naar de Outside Inn waar u kunt genieten van een heerlijke lunch. Na de lunch wordt u terug gebracht naar de Mountain retreat, de middag is ter vrije besteding.

DAG 15  Yangshuo
Nog een dag ter vrije besteding in het mooie Yangshuo.

DAG 16 Yangshuo-Chengdu
Vandaag reist u verder naar de laatste bestemming van deze reis: Chengdu! Een ochtendvlucht van 1 1/2 uur brengt u naar deze hoofdstad van de panda’s waar u in de middag op eigen gelegenheid de stad kunt bekijken.

DAG 17 Chengdu
Een grote wens van veel kinderen gaat vandaag in vervulling: naar het panda onderzoekscentrum! Hier wordt het gedrag van panda’s onderzocht om te voorkomen dat de panda uitsterft. Het centrum ligt op een prachtige locatie tussen de bamboebossen, bamboe eten doen panda’s graag, sterker nog: ze zijn er dol op! In het park kunt u de panda’s onbevangen gadeslaan. Een heerlijk schouwspel: ze liggen op hun rug te luieren, knagen aan bamboe, hangen wat in een boom en lopen zo nu en dan wat rond. Na de lunch kunt u op eigen gelegenheid de laatste inkopen doen.
Het afscheidsdiner is in een traditioneel hotpot restaurant waarna u een bezoek brengt aan een Face-Changing voorstelling. Dit is een zeer afwisselende show met acrobatiek, vuurspuwen en Chinese opera. Een feest voor het hele gezin en een mooie afsluiting van uw reis naar China!

DAG 18 Chengdu-Amsterdam
Helaas is de laatste dag van een onvergetelijke reis vandaag aangebroken. U wordt opgehaald door de gids en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam. Deze vlucht komt vroeg in de avond aan op Schiphol.

Heeft u belangstelling voor één van deze reizen? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op voor meer informatie!

ERVARINGSVERHAAL GROEPSREIS
Je bent geloof ik zelf ook op vakantie, maar misschien check je toch nog je mail. Ik wilde je gewoon even vertellen hoe geweldig de reis tot nu toe is geweest. De tijd in Beijing was dankzij Monique helemaal perfect, eigenlijk alleen maar hoogtepunten. De acrobatiek show was ook voor kinderen en volwassenen een geweldige ervaring. Monique heeft ons uiteindelijk zelfs tot in de trein gebracht en nog geprobeerd dingen voor ons te regelen (we zaten toch nog met 1 Chinese in de coupe, maar ja we gingen toch snel slapen). Little Likeng was helemaal super, en het hotelletje dat jij daar voor ons had geregeld was eenvoudig maar voor ons helemaal perfect. Precies wat we nodig hadden na de hectiek van Beijing. Overdag was Little Likeng ook een grote tourist attraction voor Chinese groepen, maar ‘s morgens vroeg en ’s avonds waren het alleen de dorpelingen en een paar overnachtende toeristen. Ontzettend leuk om het gewone Chinese leven zo van dichtbij mee te maken. En gisteren de pleegmoeder van Y. ontmoet. Ze was best moeilijk te vinden, maar onze gids Jerry en onze prima chauffeur, die wij voor het gemak maar Tom noemen, hebben ons met behulp van 2 lokale dames er naar toe kunnen brengen, en het was helemaal wat we ervan verwacht hadden. Het luxe hotel in Leping heeft heerlijke kamers en een goed restaurant, maar echt veel westerse mensen zijn ze nog niet gewend geloof ik, en het overal aangekondigde zwembad is nog niet klaar. We hebben het in ieder geval heel erg naar ons zin, en nog 2 dagjes en dan zien we de groep weer.

De rest van de vakantie was net zo geweldig als het begin.

Hoogtepunten

– de geweldige organisatie: overal stond de gids perfect op tijd voor ons klaar met een goede bus met voldoende ruimte voor ons en al onze koffers. En lekker airco natuurlijk.
– het dagje bijpraten in Guilin, bij het openluchtzwembad bij het hotel, en ‘s avonds weer eens lekker westers eten in het restaurant (niet dat het Chinese eten niet lekker was hoor!).
– de piepkleine nog roze panda baby en de rode panda’s (er lag er 1 op de leuning te luieren en zo konden we leuke foto’s maken met onze kids erbij en toen lazen we pas op een bord dat ze best gemeen kunnen zijn en dat je maar beter 3 meter afstand kan houden!)
– de show in Yangshuo (kippenvel!) en de show in Chengdu (de ambiance!).
– en vooral ook het verblijf in het Mountain Retreat in Yangshuo. Wat een geweldige locatie en wat een fijn hotel! De workshops die we daar konden doen waren ook erg leuk (wij hebben gekookt en chinees geschilderd). Fantastisch was hoe makkelijk alles met de groep liep. Terwijl wij de workshops deden is ons middelste kind met anderen van de groep wezen bamboo raften en twee dochters van die families waren mee met het koken.

Als mensen me hier thuis vragen hoe het was heb ik maar 1 antwoord: HELEMAAL PERFECT !

Ik maak ook goed reclame voor jullie hoor.

Ik kan geen verbeterpunten bedenken.

Sommigen van onze groep vonden het hotel in Chengdu niet zo goed geloof ik. Misschien hebben wij geboft met onze kamer, maar ik vond het juist weer een hele belevenis, nog eens heel wat anders! En na het begin in het Novotel vallen alle andere ontbijtbuffetten tegen natuurlijk.

De staf heeft nog medewerking verleend aan mijn door de groep georganiseerde verjaardagsfeestje, c.q bonte avond op onze laatste avond. Nog bedankt voor de taart namens Lotus trouwens! Marjolein, ik ga maar stoppen want ik kan zo nog uren doorgaan met leuke dingen vertellen!

Rootsreizen Groepsreizen

Bel mij terug

Wij kunnen u ook terugbellen om al uw vragen te beantwoorden. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur terug.

LOTUS TOURS

Wilt u meer informatie over deze of een andere reis ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon

+31 (0)35 – 5337781 Maandag t/m Vrijdag 09.00 -17.00

E-mail

Aangesloten bij