Rootsreis naar China

Al meer dan 12 jaar dé specialist in het verzorgen van rootsreizen naar China, voor ieder gezin een reisschema op maat

Rootsreis met uw gezin of met een groep

  • Wij maken voor ieder gezin de mooiste individuele reizen helemaal op maat, neem contact op voor een vrijblijvende offerte.
  • Twee keer per jaar is er de mogelijkheid om met een groep op reis te gaan . Deze reizen starten met een gezamenlijk gedeelte in Beijing waarna ieder gezin afzonderlijk naar de provincie reist voor een bezoek aan de tehuizen van de kinderen. De laatste week van de reis is een ontspannen vakantie in het zuiden van China. Deze reizen zijn ieder jaar een groot succes!

Rootsreizen China

Waarom op reis met Lotus Tours? 

  • Een rootsreis van Lotus Tours is maatwerk en wordt volledig aangepast aan uw wensen.
  • Marjolein en Liliane zijn beide adoptieouders van kinderen uit China en weten als geen ander het belang van een rootsreis voor de kinderen en de ouders.
  • Wij reizen regelmatig naar China en kennen daardoor de leukste plekjes om te verblijven.
  • Tijdens de reis  wordt u perfect begeleid door onze lokale agent , zij hebben jarenlange ervaring met adoptiegezinnen.
  • Met meer dan 12 jaar ervaring en inmiddels zo’n 1000 gezinnen die met ons naar China hebben gereisd  kunnen wij wel zeggen dat wij de enige echte rootsreis specialist van Nederland zijn!
  • Persoonlijk contact voorafgaand en tijdens de reis.

Uw rootsreis

De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt, de laatste jaren is bijvoorbeeld het netwerk van de highspeed treinen enorm uitgebreid waardoor eerder lastige trajecten nu ineens binnen korte tijd zijn te bereizen. Veel tehuizen liggen ‘van de gebaande paden’ maar door onze jarenlange ervaring weten wij ieder tehuis toch altijd weer in te passen in een prettig reisschema.Kijk ter inspiratie ook bij onze maatwerkreizen naar China. De hier beschreven reizen kunnen allemaal als basis dienen voor uw rootsreis, bezoeken aan de tehuizen passen wij graag voor u in.

Het belangrijkste onderdeel van uw rootsreis naar China is uiteraard het bezoek aan de geboorteplaats van uw kind(-eren), het kindertehuis, eventuele pleegouders en andere voor u belangrijke personen en plaatsen.

Bezoek aan het kindertehuis en eventuele pleegouders

Alle tehuisbezoeken in China moeten worden aangevraagd bij het Civil Affairs bureau in de hoofdstad van de provincie waar uw kind vandaan komt. Voor de aanvraag dient u diverse documenten aan te leveren, bij boeking krijgt u van ons alle instructies. Na ontvangst van alle documenten verzorgen wij de verdere aanvraag.

Krijgen we toestemming?

Op het moment (december 2018) verlopen alle tehuisbezoeken goed en zijn bijna alle tehuizen in China te bezoeken. Wel heeft de ervaring geleerd dat dit snel kan wijzigen vanwege bijvoorbeeld politieke of andere omstandigheden. Wij informeren u hier uiteraard tijdig over.

Wij verzorgen de tehuisbezoeken alleen als onderdeel van een bij ons geboekte reis, aanvragen voor alleen een tehuisbezoek nemen wij in verband met het vele werk wat hiermee gemoeid is niet in behandeling!

Speciale wensen

Speciale wensen aangaande het bezoek zoals bijvoorbeeld een ontmoeting met een directeur of vaste verzorgster kunt u aan ons doorgeven. Wij doen dan ons uiterste best om deze mensen aanwezig te laten zijn tijdens het bezoek. Ook het inzien van het dossier en andere wensen proberen wij te realiseren maar wij blijven altijd afhankelijk van de medewerking van de autoriteiten in China. Houdt u hier wel rekening mee!
Bezoeken aan pleegouders kunnen wij ook voor u regelen, als u zelf contactgegevens heeft is dit erg fijn maar wij gaan ook graag voor u op zoek. De laatste jaren lukt het steeds vaker om dit via het tehuis te regelen.
Ontmoetingen of beantwoording van vragen blijft altijd onder voorbehoud, meestal ontvangen wij kort voor uw vertrek naar China een update. Zodra wij dit ontvangen sturen wij dit naar u toe.

Weekenden en feestdagen

Bezoeken aan de tehuizen zijn niet mogelijk in de weekenden en op Chinese feestdagen. De meivakantie in China valt altijd samen met de Nederlandse meivakantie en in die periode zijn er dus altijd dagen dat de tehuizen zijn gesloten
De feestdagen wisselen per jaar, in 2020 kunnen de tehuizen niet bezocht worden van 1 t/m 4 mei. 

Kosten

Met directe ingang (december 2018) zijn in bijna alle provincies de filingfees (administratiekosten voor het tehuisbezoek) afgeschaft. Er zijn nog enkele provincies (Guangxi en Henan) waar een verplichte donatie wordt gevraagd en deze verwerken wij direct in de offerte.

Begeleiding

Tijdens het bezoek wordt u begeleid door een ervaren Engelstalige gids die afkomstig is uit de provincie waar het tehuis is. Als het tehuis verder van de hoofdstad ligt en u enkele dagen in de stad van het tehuis verblijft zal de gids daar ook verblijven.

 

 

Bel mij terug

Wij kunnen u ook terugbellen om al uw vragen te beantwoorden. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur terug.

LOTUS TOURS

Wilt u meer informatie over deze of een andere reis ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon

E-mail

Aangesloten bij