Rootsreis naar China

Lotus Tours is al ruim 11 jaar dé specialist in het verzorgen van rootsreizen naar China. Voor ieder gezin maken wij een reisschema op maat. Onze eigen ervaring met adoptie geeft uiteraard een extra dimensie aan onze reizen!

Naast de individuele reizen organiseren wij sinds 2012 ieder jaar in de mei- en zomervakantie een  groepsreis. 
Deze reizen starten met een gezamenlijk gedeelte in Beijing waarna ieder gezin afzonderlijk naar de provincie reist voor een bezoek aan de tehuizen van de kinderen. De laatste week van de reis is een ontspannen vakantie in het zuiden van China.

Rootsreis China

 

Een rootsreis van Lotus Tours is maatwerk en wordt volledig aangepast aan uw wensen. Of u nu zelf al plannen heeft of nog helemaal niet weet wat u precies wilt doen naast het bezoek aan de roots, wij zorgen voor een  reisschema dat helemaal voor u op maat is gemaakt.

De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt, de laatste jaren is bijvoorbeeld het netwerk van de highspeed treinen enorm uitgebreid waardoor eerder lastige trajecten nu ineens binnen korte tijd zijn te bereizen. Veel tehuizen liggen ‘van de gebaande paden’ maar door onze jarenlange ervaring weten wij ieder tehuis toch altijd weer in te passen in een prettig reisschema.Kijk ter inspiratie ook bij onze maatwerkreizen naar China. De hier beschreven reizen kunnen allemaal als basis dienen voor uw rootsreis, bezoeken aan de tehuizen passen wij graag voor u in.

Het belangrijkste onderdeel van uw rootsreis naar China is uiteraard het bezoek aan de geboorteplaats van uw kind(-eren), het kindertehuis, eventuele pleegouders en andere voor u belangrijke personen en plaatsen.

Bezoek aan het kindertehuis
Alle tehuisbezoeken in China moeten worden aangevraagd bij het Civil Affairs bureau in de hoofdstad van de provincie waar uw kind vandaan komt. Voor de aanvraag dient u diverse documenten aan te leveren, bij boeking krijgt u van ons alle instructies. Na ontvangst van alle documenten verzorgen wij de verdere aanvraag.

Krijgen we toestemming?
Op het moment (oktober 2017) verlopen alle tehuisbezoeken goed en zijn bijna alle tehuizen in China te bezoeken. Wel heeft de ervaring geleerd dat dit snel kan wijzigen vanwege bijvoorbeeld politieke of andere omstandigheden. Wij informeren u hier uiteraard tijdig over.

Wij verzorgen de tehuisbezoeken alleen als onderdeel van een bij ons geboekte reis, aanvragen voor alleen een tehuisbezoek nemen wij in verband met het vele werk wat hiermee gemoeid is niet in behandeling!

Speciale wensen
Speciale wensen aangaande het bezoek zoals bijvoorbeeld een ontmoeting met een directeur of vaste verzorgster kunt u aan ons doorgeven. Wij doen dan ons uiterste best om deze mensen aanwezig te laten zijn tijdens het bezoek. Ook het inzien van het dossier en andere wensen proberen wij te realiseren maar wij blijven altijd afhankelijk van de medewerking van de autoriteiten in China. Houdt u hier wel rekening mee! Bezoeken aan pleegouders kunnen wij ook voor u regelen, als u zelf contactgegevens heeft is dit erg fijn maar wij gaan ook graag voor u op zoek. De laatste jaren lukt het steeds vaker om dit via het tehuis te regelen.
Ontmoetingen of beantwoording van vragen blijft altijd onder voorbehoud, meestal ontvangen wij kort voor uw vertrek naar China een update. Zodra wij dit ontvangen sturen wij dit naar u toe.

Weekenden en feestdagen
Bezoeken aan de tehuizen zijn niet mogelijk in de weekenden en op Chinese feestdagen. De feestdagen wisselen per jaar, in 2018 kunnen de tehuizen niet bezocht worden op maandag 30 april en dinsdag 1 mei.

Kosten
Iedere provincie mag een bedrag berekenen voor de kosten die zij maken om de toestemming af te geven, de zgn. filingfee. Deze fee verschilt er provincie en varieert van RMB 900 tot RMB 2200. Enkele provincies zijn (nog ) gratis. Wij verwerken deze fee in uw offerte en deze wordt vooraf betaald aan het Civil Affairs Bureau. In uw offerte vindt u een specificatie van de kosten.

Begeleiding
Tijdens het bezoek wordt u begeleid door een ervaren Engelstalige gids.

 

 

 

Bel mij terug

Wij kunnen u ook terugbellen om al uw vragen te beantwoorden. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur terug.

LOTUS TOURS

Wilt u meer informatie over deze of een andere reis ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon

+31 (0)35 – 5337781 Maandag t/m Vrijdag 09.00 -17.00

E-mail

Aangesloten bij