Individuele rootsreis Ethiopië

Voor een rootsreis naar Ethiopië met wat jongere kinderen is het zuiden van het land de beste keus. In het zuiden van Ethiopië kun je op zoek naar dieren, maken de kinderen kennis met leeftijdgenootjes van de diverse stammen en zijn er mogelijkheden om af en toe af te koelen in een zwembad of meer. De afstanden zijn wat minder groot dan in het noorden van Ethiopië en naast de leuke plaatsen voor de kinderen is in het zuiden van Ethiopië genoeg te zien en beleven voor de ouders. Ook zijn er (zeer) goede accommodaties te vinden waar het prettig vertoeven is met kinderen. Kortom, het zuiden van Ethiopië is een fantastische bestemming voor avontuurlijke gezinnen !  Heeft u langer nodig voor de rootsbezoeken of wilt u liever het noorden bezoeken? Dat is geen probleem, wij maken graag een reisschema op maat. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Vanaf
€ 1850 p.p.
20 dagen

Waarom deze individuele reis?

 • Begeleiding en research naar de roots van uw kind
 • De maraboes en pelikanen voeren op de vismarkt in Awassa
 • Koffie ceremonie in Yirgalem
 • Zwemmen bij de Paradise Lodge in Arba Minch
 • Kennismaking met de Sidama Stam
 • Lekker stoer rondrijden in een 4-wheeldrive

LOTUS TOURS

Wilt u meer informatie over onze reizen? Neem dan per e-mail contact met ons op  info@lotustours.nl of vul hieronder uw naam en telefoonnummer in, dan neemt Liliane of Marjolein snel contact met u op.

 

Bel mij terug

  Aangesloten bij

  ggto VVKR

  Wat vinden onze klanten van deze reis?

  Afgelopen zomer waren wij de gelukkigen om het schitterende land van ons adoptiekind te kunnen bezoeken. Ons bezoek bestond uit kennismaking met de stammen in het zuiden en daarna familie- en tehuisbezoeken. Wat een fantastische mensen, stammen, schitterende natuur, beesten, vogels, hutten, tradities, klederdracht, sieraden en noem maar op. Adane maneuvreerde ons door (veelal droge) rivierbeddingen,, over verharde en onverharde weggetjes, tussen geiten en koeien door, vertelde over allerlei gebruiken, de dieren en de ontwikkeling van het land. Geen fotostop was teveel. Onze kinderen mochten op rustige wegen bovenop het dak van de 4WD zitten en dat was natuurlijk het hoogtepunt! Hij hielp hen een kapper te vinden om hun haren in te vlechten en leerde ze over lokale gebruiken, zoals tandenpoetsen met stokjes. De dag na terugkomst in Addis was ons persoonlijke hoogtepunt. Adane had ondertussen geregeld dat we op bezoek konden bij familie van ons kind…en wauw, wat was dat speciaal ! Ongelofelijk dat Ethiopië niet bekender is als vakantieland, want het is er schitterend. De Omo vallei in het zuiden is het grootste bastion in heel Afrika met authentieke stammen; 86 in totaal. En ja, sommige stammen zijn erg op toeristen gericht (Mursi), maar ook vele stammen leven oprecht hun eigen leven wat voor ons echt een hele bijzondere gewaarwording is. Het verblijf op de camping in het zuiden was een heerlijke afwisseling en maakte het geheel nog specialer.

  Karst, Paulien, Pelle & Raaf Abenet - Rootsreis 2019